Penktokų krikštynos

Šių metų lapkričio 8 dieną, penktadienį, pagaliau 5  klasės mokiniai sulaukė savo krikštynų. Jų krikštynų eiga buvo kruopščiai slepiama. Krikštynų organizatoriai – 7 klasės mokiniai. Septintokai kūrė scenarijų, darė priemones, kad renginys būtų kuo įdomesnis, linksmesnis, prasmingesnis.
Trečios pamokos pabaigoje penktokai buvo informuoti, kad nuo šiandien jie bus priimti į „Ąžuolo“ progimnazijos penktąją kuopą. Ketvirtos pamokos pradžioje penktokai su klasės vadove I. Bikauskiene buvo pakviesti į pirmo aukštą, kur jų jau laukė septintokai – septintos kuopos kariai. „Nekrikštai“ buvo suskirstyti į penkias komandas, kurioms vadovavo septintos klasės majorai. Įvairiuose dalykininkų kabinetuose penktokų laukė kūrybiškumo, draugiškumo, žinių patikros užduotys. Septintokams pritarus, kad visi penktokai yra verti būti priimti į kariuomenę, jiems teko paragauti kareiviškos grikių košės, kurią išvirė ir gerai pasūdė Mokinių tarybos narės. Tada buvo įteiktas sertifikatas, kad jie jau yra pakrikštyti ir tapo pilnateisiais vyresniųjų klasių mokiniais, o septintokai dar ir pasižadėjo rūpintis savo krikšto vaikais.

Po krikštynų penktokai buvo apdovanoti sausu daviniu, tada visi mokiniai linksmai būriavosi mokyklos kieme ir ruošėsi vykti į Marijampolės kino teatrą, taip sutvirtindami savo tarpusavio santykius.

7 klasės vadovė R. Bondzinskienė