Kūrybinės dirbtuvės „Ąžuolo“ progimnazijoje

2019 m. lapkričio 14 d. Vilkaviškio „Ąžuolo“ progimnazijoje vyko Vilkaviškio rajono savivaldybės bendrojo ugdymo mokyklų pradinių klasių mokinių individualios dailės raiškos kūrybinės dirbtuvės „Mano minties potėpiai“. Kūrybinės dirbtuvės sumanytos tam, kad pradinių klasių mokiniai parodytų ir dalintųsi savo individualiu dailės raiškos meistriškumu. Šį kartą dviejuose piešimo cikluose dalyvavo  dvidešimt du 1–4 klasių mokiniai.

Kūrybinių darbų parodai mokiniai pristatė po vieną savo namų darbą, sukurtą savarankiškai pasirinkta dailės raiškos technika. Atvykę į kūrybines dirbtuves, išklausę muzikinį kūrinį, dalyviai valandą piešė jiems patinkančia dailės raiškos technika: guašu, akvarele, pieštukais, pastelėmis.

Jaunųjų kūrėjų mokytojus mūsų mokyklos dailės mokytoja Diana Maksimavičienė pakvietė į praktikumą, kurio metu supažindino su dailės raiškos metodais ir būdais, skirtais lavinti mokinių kūrybiškumą.

Svarbus vaidmuo kūrybinių dirbtuvių metu teko vertintojoms. Dalyvius drąsino, palaikė ir pozityviai darbus apibūdino dailės mokytojos: Alma Urbonienė, Audronė Gurinskienė ir Jolanta Daniliauskienė. Šios mokytojos, atkreipdamos dėmesį į estetines piešinio vietas, simbolių reikšmes, popieriaus lapo ir nupiešto objekto dydžio santykį, piešinio kompoziciją, koloritą, objekto detales, išskyrė du darbus, išsiskiriančius originalumu, meistriškumu ir atlikimo technika.

Visi kūrybinių dirbtuvių dalyviai ir jų mokytojai buvo paskatinti mūsų progimnazijos direktorės Giletos Naujokienės padėkos raštais ir suvenyrais, o geriausių kūrybinių darbų autores – Vilkaviškio „Ąžuolo“ progimnazijos mokinę Ugnę Lukoševičiūtę (1–2 kl. gr., mokytoja Žaneta Galinytė) ir Vilkaviškio r. Pilviškių „Santakos“ gimnazijos mokinę Rimantę Dailydaitę (3–4 kl. gr., mokytoja Vilija Bruževičienė) – pasveikino ir apdovanojo Vilkaviškio rajono savivaldybės Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vyriausioji specialistė Ingrida Meseckienė.

Džiugu, kad antrą kartą organizuotame renginyje sulaukėme labai kūrybingų jaunųjų kūrėjų, kurie savo darbais džiugino ir pakylėjo mūsų sielas.

Kūrybinių dirbtuvių darbo grupės narė Laura Augustaitienė