Penktokai atliko labai svarbų tyrimą

5 klasės mokiniai per Žmogaus saugos pamoką atliko tyrimą, ar turi „Ąžuolo“ progimnazijos mokiniai atšvaitus.

Pažiūrėję skaidres, aptarę atšvaitų turėjimo svarbą tamsiu paros metu ir taisyklingo dėvėjimo pavyzdžius, penktokai  pasiskirstė į grupes ir išsiaiškino, ką turės atlikti vykdydami apklausą.

Pirmoji grupelė „repeticijai“ apklausė bendraklasius. Skaičiuotojas suskaičiavo, perdavė duomenis užrašinėtojui, o vėliau analitikui, kuris suvedė duomenis į lentelę, sudarė diagramą ir atliko gautų duomenų analizę.

Vėliau grupelės pabiro po mokyklą. Joms teko belstis į kabinetus ir sutrukdyti pamokas, net susilaukti priekaištų. Tačiau gauti duomenys pradžiugino: PUG, 1a, 1b, 2, 3 klasių mokiniai – visi iki vieno turėjo atšvaitus ir ant kuprinės, ir prie striukės kišenės, juostinį, dedamą ant dešinės rankos ar kojos. Viena mergaitė jų parodė net devynis!

Šaunuoliai penktokai ir septintokai, jie taip pat visi buvo matomi. Tikime, kad jau pasitaisė keli ketvirtokai ir grupelė šeštokų, kurie neturėjo atšvaito.

Susirūpinti turėtų 8 klasės mokiniai. Tyrimas parodė, kad jie atsainiai žiūri į šią smulkmeną, kuri tampa svarbi ryte, keliaujant į mokyklą ar vakare grįžtant namo. Ši smulkmena gali išgelbėti gyvybę. Būkite matomi kelyje!

Žmogaus saugos mokytoja Diana Maksimavičienė