Maloni patirtis Marijampolės profesinio rengimo centre

Lapkričio 12 dieną vienuolika mūsų mokyklos aštuntokų, lydimi ugdymo karjerai koordinatorės L. Pauliukaitienės ir psichologės J. Galinskienės, lankėsi Marijampolės profesinio rengimo centro Vilkaviškio skyriuje. Čia vyko atvirų durų dienos. Moksleivių pageidavimu kepėme ir dekoravome kalėdinius sausainius.

Maloniai sutikti ir priimti technologijų kabinete mokytojos Linos Urbšienės, aštuntokai patys kočiojo tešlą, formelių pagalba darė sausainius ir juos kepė. Kol sausainiai kepė, visi susitvarkė savo darbo vietas (tai nebuvo pats maloniausias darbas) ir kantriai laukė rezultato. Smagiausias etapas – sausainių dekoravimas. Čia pasireiškė kiekvieno ne tik meniniai sugebėjimai, bet ir fantazija: sausainiai buvo puošiami kiškučiais, ežiukais, įvairių valstybių vėliavomis. Jomis nustebino Kasparas.

Smagiai praleidę laiką, daug sužinoję ir šauniai pasmaguriavę savo gamybos kepiniais, grįžome namo. Manau, tikrai ne vienas šią patirtį panaudos namuose ir sausainiais papuoš kalėdinį stalą, pradžiugindamas savo šeimos narius, draugus ir artimuosius.

Tai buvo dar vienas, bet ne paskutinis naujas potyris, leidžiantis pamąstyti apie savo pasirinkimą ir apsisprendimą.

Ugdymo karjerai koordinatorė L. Pauliukaitienė