Mūsų mažųjų kelionės į meno pasaulį

Ugdydamiesi kūrybingumo, asmeninę, socialinę kompetencijas, mūsų progimnazijos PUG ir pradinių klasių mokiniai kūrybiškai praplėtė akiratį lankydamiesi teatruose ir spektakliuose. 1B ir 2 klasės mokiniai vyko į Marijampolės dramos teatrą stebėti edukacinio spektaklio „Utėlių skūrų skrandutė“. Spektaklio – edukacijos metu vaikai ne tik išgirdo autentišką suvalkietišką pasaką, bet ir buvo supažindinti su etnografo darbu, sužinojo apie pasakos kelionę nuo pasakotojo iki knygos, kurį ji turi nukeliauti.

PUG, 1A, 3 ir 4 klasės mokiniai vyko į Vilkaviškio kultūros centre rodomą spektaklį „Žiogas Zigmas Žalgirio mūšyje“. Mokiniams buvo smagu kartu su spektaklio personažais keliauti Lietuvos istorijos keliais bei praverti teatro virtuvės duris (scenoje buvo demonstruojama, kaip  sukuriami aplinkos, gamtos reiškinių garsai, kaip paprasčiausi buities rakandai tampa istorijos veikėjais). Progimnazijos ketvirtokai daug įspūdžių patyrė  spektaklyje „Siaubo pasakos“. Šiame spektaklyje žiūrovai galėjo pajusti naktį pasiklydusių vienišų keleivių emociją, pamatyti kaip atrodo vilkolakiai, žiburiniai ir sužinojo, kodėl Perkūnas nemėgsta velnių.

Meninio kūrinio stebėjimas, suteikia vaikams fantazijos ir polėkio jausmą, ugdo kūrybišką asmenybę ir moko laisvalaikį leisti turiningai. Dėl šios priežasties kelionę į meno pasaulį tęsime ir toliau.

Mokytoja Jolanta Ribačionkienė