Kalėdų laukimas kasmet kitoks

KALĖDŲ laukimas progimnazijoje, rodos, kasmet toks pats – pakilus ir šventiškas, bet kartu KITOKS. Tą kitoniškumą kuria visi bendruomenės nariai, o ypatingai – kūrybiški ir savo laiko negailintys tėveliai. Jų dėka progimnazijos erdvės ir koridoriai sušvito dekoracijomis: eglių šakomis, spindinčiais žaisliukais, namų židiniu, suoleliu, kviečiančiu prisėsti šalia žaliaskarės ir žibinto. Klasių vadovai kartu su auklėtinių ir tėvelių pagalba kūrė šventinę jaukią aplinką klasėse.

Gruodžio 9 d. mokyklos kieme įžiebėme „Netradicinių eglučių alėją“. Kurdami eglutes, norėjome ne tik tausoti gamtą, papuošti progimnazijos kiemelį, bet ir suburti bendram tikslui visą mokyklos bendruomenę. Kiekviena sužibusi eglė atskleidė mokinių, klasės vadovų ir tėvelių kūrybiškumą bei fantaziją, džiugino ne tik mus, bet ir pro šalį einančius miesto gyventojus.

Gruodžio 13 d., minėdami šv. Liucijos – Šviesos dieną – PUG ir pradinių klasių mokiniai obelų sode uždegė savo rankomis gamintus žibintus, šviesos ir vilties simbolius. Ant medžių šakelių mokiniai pakabino ir lesalo žiemojantiems paukšteliams.

Gruodžio 17 d. susirinkome į Advento popietę, norėdami kartu pajusti Kalėdų laukimo dvasią. Tą mums padėjo padaryti mielas svečias – Kybartų parapijos klebonas kun. Vaidotas Labašauskas. Jis kvietė apmąstyti praėjusių metų nuveiktus darbus, padėkoti artimiausiems žmonėms už buvimą šalia ir jų dalinamą meilę. Kiekvienos klasės atstovai kalbėjo apie senąsias Kūčių vakaro tradicijas, kvietė prie simbolinio vaišių stalo. Popietės pabaigoje sulaukėme jausmingos dovanos sielai: buvusi progimnazijos mokinė Agnė Čeplevičiūtė ir jos mažoji sesutė Gerda dovanojo savo kūrybos šokį.

Gruodžio 20 dieną PUG,1-4 klasių vaikučius aplankė „Linksmojo lagamino” komanda. Smagiai pažaidę, pašokę, pabuvę žvaigždžių vaidmenyje mokiniai pasitiko Kalėdų senelį, atnešusį kiekvienam dovanų.

Išlydėję Senelį, visi nuskubėjo į Talentų renginį. Po vaidybinės improvizacijos „Girinis ir eglutė“, kurią puikiai atliko renginio vedėjai Smiltė Šeštakauskaitė ir Danielis Didvalis, buvo smagu stebėti meninius mokinių gabumus, drąsą ir norą išreikšti save, atskleisti savo talentą. Draugų, mokytojų, tėvelių palaikymas pasirodymo metu buvo pati nuostabiausia Kalėdų dovana popietės dalyviams.

Pasitikdami Kalėdas visi džiaugiamės geranoriškumu, draugyste, pagalba vienas kitam, pakilia šventiška nuotaika. Nuoširdžiai dėkojame VISIEMS progimnazijos bendruomenės nariams, prisidėjusiems puošiant mokyklos erdves, kuriant kalėdinę nuotaiką. Ypatingas Ačiū Gintautui ir Kristinai Navickams už gyvą dovaną – eglutę. Jos žaluma mus džiugins ištisus metus.

Pavaduotoja ugdymui Vilma Anelauskienė,

Mokyklos tarybos pirmininkė Jolanta Ribačionkienė