Sveiki dantukai – graži šypsena

Savaitę prieš atostogas 1a klasės mokiniai mokėsi sveikos gyvensenos ir asmens higienos įgūdžių. Jie dar kartą prisiminė, kaip reikia prižiūrėti dantukus, kad jie būtų sveiki ir stiprūs, o šypsena  graži.

Pirmadienį visa klasė vyko į odontologijos kliniką „Neodenta“ dalyvauti edukacinėje programoje. Maloniai sutikti, pirmokai drąsiai žengė į gydytojos kabinetą. Išklausę paskaitą „Kad dantukai būtų sveiki“, kaip tikri odontologijos specialistai sumaniai atsakinėjo į klausimus apie burnos higieną: kaip teisingai valytis dantukus, kokias  priemones naudoti, kad jie ilgai būtų sveiki. Pirmokai žinojo daug pavyzdžių maisto ir gėrimų, kuriuos vartoti sveika ir kuriuos reikia vartoti saikingai. Smalsiausi vaikai išbandė odontologinę kėdę ir pasitikrino dantukų būklę.  Visi dalyviai buvo apdovanoti odontologijos klinikos „Neodenta“  įsteigtomis dovanomis.

Antradienį apie dantukų sveikatą lemiančius veiksnius mokiniai tęsė pokalbį su sveikatos priežiūros specialiste Jolanta Legavičiene.  Pirmokai į mokyklą atsinešė namų darbus – spalvotus plakatus, liudijančius, kad jie namuose  du kartus per dieną valė dantukus. Klausydami linksmos „Dantuko Kapliuko“ istorijos, vaikai tvirtai pasižadėjo rūpintis savo naujai išdygusių dantukų sveikata.  Iš Vilkaviškio rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuro visi pirmokėliai gavo dovaną gražiai šypsenai išsaugoti.

„Ąžuolo“ progimnazijos 1a klasės mokytoja Irma Kriaučeliūnienė