Matematika yra mokslų tarnaitė

Kažkas labai seniai taikliai pasakė, kad matematika yra mokslų tarnaitė. Iš šio posakio išsirutulioja mintis, kad be matematikos, jos metodų, formulių, taisyklių neįmanomas joks šiuolaikinis mokslas. Džiugu, kad mokykloje yra mokinių, kurie neabejingi šiam sunkiam mokslui: gilina matematinius gebėjimus pamokose ir būrelyje, mokosi logiškai mąstyti, sprendžia problemas, galvosūkius, žinias taiko įvairiose situacijose ir pademonstruoja savo gebėjimus konkursuose bei olimpiadose.

Vasario mėnesį dešimt 5–8 klasių mokinių dalyvavo rajoninėje matematikos olimpiadoje ir parsivežė tris prizines vietas. Penktokas Simonas Biskys laimėjo I vietą rajone, septintokas Haroldas Mockevičius taip pat I vietą, o aštuntokas Andrius Skamarakas – II vietą rajone.

Nuotolinio mokymosi metu respublikinio matematikos konkurso „Kings“ kvalifikaciniame etape jėgas išbandė 42 mokiniai ir, surinkę reikiamą taškų skaičių, įgijo teisę dalyvauti finale. Septyni  mokiniai panoro varžytis toliau. Visiems sekėsi gerai, nes pavyko pralenkti nemažai savo bendraamžių respublikoje. Penktokai Vilda Valiukevičiūtė surinko 82,22 proc., Justas Alavočius – 71,11 proc., Simas Biskys – 84,44 proc. Šeštokai Pijus Striokas – 86,9 proc., Rimantė Lukašinskaitė – 78,57 proc. Aštuntokai Kasparas Vosylius – 85,9 proc. ir Julija Levulytė – 71,79 proc. Rudenį šie mokiniai bus apdovanoti I, II ir III laipsnio diplomais.

Kaip ir kiekvienais metais, taip ir šiemet, dalyvavome respublikiniame matematikos konkurse „Kengūra“, kuris vyko nuotoliniu būdu. Jėgas išbandė devyniolika 5–8 klasių mokinių. Aštuntokai Andrius Skamarakas užėmė I vietą rajone, Kasparas Vosylius – III vietą ir septintokas Haroldas Mockevičius – I vietą rajone. Į rajono geriausių matematikų dešimtuką pateko penktokai Simonas Biskys – 7 vieta, Vilda Valiukevičiūtė – 8 vieta, Ąžuolas Gataveckas – 8 vieta; septintokai Justas Žiurinskas – 9 vieta, Karolina Zinkevičiūtė – 6 vieta ir šeštokas Pijus Striokas – 8 vieta.

Smagu, jog turime mokinių, norinčių pasitikrinti savo matematikos žinias įvairiuose konkursuose ir olimpiadose, o ateityje siekti dar geresnių rezultatų.

Matematikos mokytoja Zita Šestilienė