„Šauniųjų stovyklautojų“ vasara

Progimnazijoje 2020 m. birželio 8–19 dienomis vyko tęstinė vaikų vasaros poilsio dieninė stovykla „Šaunieji stovyklautojai“. Dešimt dienų trukusioje stovykloje dalyvavo dvidešimt keturi 1–4 klasių mokiniai.

Stovykla šiais metais prasidėjo kiek kitaip nei buvo įprasta: dėl paskelbto karantino šalyje reikėjo laikytis pateiktų saugumo reikalavimų – atvykusiems vaikams buvo matuojama tempertūra, dezinfekuojamos rankos, laikėmės 1 m. atstumo, kabinete dėvėjome kaukes, tačiau tai nesutrukdė aktyviai ir linksmai leisti laiką, vykdyti suplanuotas veiklas.

Pirmoji stovyklos diena prasidėjo šauniu atidarymu: vaikai susiskirstė į keturias komandas, išsirinko kapitonus, sugalvojo komandų pavadinimus ir šūkius. Šį kartą į stovyklos atidarymą atvyko netikėtas personažas Pepė Ilgakojinė, kuri dūko, šėlo su stovykautojais, vykdė liksmąsias užduotis ir žaidimus.

Dauguma veiklų stovyklos dalyviams buvo organizuojamos lauke: vaikams labai patiko eksperimentų diena, kurios metu įgijo žinių, kaip atlikti įvairius bandymus, turėjo galimybę juos išbandyti praktiškai. Smagus ir nuotaikingas buvo dainos konkursas, kuriame stovyklautojai lavino balso ir šokių įgūdžius. Estafečių ir kvadrato varžybose ugdė fizinę ištvermę ir lankstumą, dailės užsiėmimuose stiprino meninius įgūdžius, draugystės ir pagarbos vienas kitam mokėsi psichologės paruoštose veiklose, o kūrybinės popietės metu gamino erdvines knygas ir kūrė pasakas.

Šiltų ir linksmų emocijų vaikai patyrė Vilkaviškio rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuro specialistės Loretos Vilimaitienės praktiniame užsiėmime „Joga vaikams“. Specialistė mokė vaikus pratimų, kurie lavina ir protą, ir kūną. Ypatingai dalyviams patiko pratimai porose bei judesių atkartojimas.

Įdomios ir naudingos buvo išvykos: viena į Bartninkų Jono Basanavičiaus sodybą-muziejų, kuriame vyko edukacinė pamoka „Pro vaikystės langą“, kita – į Marijampolės kompiutrinių žaidimų centrą, kuriame stovyklos dalyviai lavino vizualinius sugebėjimus, strateginio mąstymo įgūdžius, mokėsi pralaimėti ir planuoti laiką.

Toliau stiprinome draugystę su Vilkaviškio rajono policijos komisariato bendruomenės pareigūne Rūta Kairiene. Atvykusiems vaikams buvo parodyti fimai apie saugų eismą kelyje važiuojant dviračiu bei išsamiai papasakota apie policininko profesiją.

Stovyklą užbaigėme smagia švente, kurios metu visiems stovyklautojams tradiciškai buvo įteiktos prisiminimo dovanėlės ir ledai.

Nuoširdžiai dėkojame mokytojams, aktyviai įsijungusiems į stovyklos organizavimą ir vykdymą, nuolatiniams partneriams – Vilkaviškio rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuro specialistėms – už paskaitas, praktinius užsiėmimus, prizus bei Vilkaviškio filialo UAB „Kautra“ direktoriui Mariui Jasačiui už supratingumą ir paramą pavėžėjant stovyklautojus.

Projekto koordinatorė socialinė pedagogė D. Tarnauskienė