INFORMACIJA DĖL SOCIALINĖS PARAMOS MOKINIAMS

Informuojame, kad nuo naujų mokslo metų pradžios visi mokiniai, kurie mokosi bendrojo ugdymo mokyklose ir ikimokyklinėse įstaigose pagal priešmokyklinio ar pagal pradinio ugdymo programą pirmoje klasėje, neatsižvelgiant į šeimos gaunamas pajamas, turi teisę į nemokamus pietus. Mokinių tėvams (globėjams, rūpintojams) reikės pateikti prašymą.

Kad priešmokyklinukai ir pirmokai gautų nemokamą maitinimą, tėvai (globėjai, rūpintojai) nuo liepos 1 d. gali kreiptis į seniūniją, kurioje deklaravę gyvenamąją vietą, o jeigu gyvenamoji vieta nedeklaruota – į seniūniją, kurioje faktiškai gyvena. Taip pat galima pateikti elektroninį prašymą Socialinės paramos šeimai informacinėje sistemoje (www.spis.lt).

Kaip ir kasmet, nuo liepos 1 d., šeimos gali kreiptis dėl nemokamo maitinimo (pietūs, maitinimas mokyklų organizuojamose vasaros poilsio stovyklose) ir paramos mokinio reikmenims įsigyti. Nemokamą maitinimą ir vienkartinę 78 Eur dydžio išmoką mokinio reikmenims įsigyti gali gauti tie mokiniai, kurių šeimos vidutinės pajamos vienam iš bendrai gyvenančių asmenų ar vienam gyvenančiam asmeniui per mėnesį yra mažesnės kaip 187,50 Eur.

Nemokamas maitinimas ir parama mokinio reikmenims įsigyti gali būti skirta išimties atvejais, jeigu vidutinės pajamos vienam asmeniui per mėnesį yra mažesnės kaip 312,50 Eur, atsižvelgiant į šeimos gyvenimo sąlygas (surašius buities ir gyvenimo sąlygų patikrinimo aktą) šiais atvejais: ligos, nelaimingo atsitikimo, netekus maitintojo, kai motina ar tėvas vieni auginą vaiką (vaikus), kai bendrai gyvenantys asmenys augina tris ir daugiau vaikų ar bent vienas iš bendrai gyvenančių asmenų ar vienas gyvenantis asmuo yra neįgalus, kai mokinys patiria socialinę riziką arba mokinį augina bendrai gyvenantys asmenys, patiriantys socialinę riziką.

Dėl išsamesnės informacijos apie socialinę paramą mokiniams galite kreiptis į vietos seniūniją.

Socialinė pedagogė Diana Tarnauskienė