Solidarumo bėgimas 2020

Nuo 2020 m. rugsėjo 21 iki 25 d. progimnazijoje vyko akcija „Solidarumo bėgimas“, kurią organizavo visuomeninė organizacija „Gelbėkit vaikus“. Šios akcijos tikslas – ugdyti vaikų socialinę atsakomybę, sąmoningumą ir solidarumą.

Progimnazijoje ši akcija yra organizuojama jau šeštus metus. Dėl viruso COVID-19, šiais metais akcija buvo vykdoma kitaip: PUG, 1–8 klasių mokiniai bėgo lauke per fizinio ugdymo pamokas.

Akcijos metu buvo paaukota 247,44 eurai, kurie pervesti į organizacijos „Gelbėkit vaikus“ sąskaitą. Šios lėšos skirtos Lietuvos vaikams, augantiems sunkumų patiriančiose šeimose, bei nuo karinio konflikto nukentėjusių Ukrainos teritorijų pabėgusiems vaikams, ypač mergaitėms, kurios dėl visų neramumų šalyje patiria ypatingai daug pavojų.

Dėkojame prisididėjus prie akcijos organizavimo pradinių ir dalykinių klasių mokytojams bei klasių vadovams, fizinio ugdymo mokytojams T. Bonkevičiui, R. Kiškėnienei, I. Dubickienei bei mokinių tėveliams.

„Solidarumo bėgimas“ – ne tik mokyklos šventė. Tai visų žmonių šventė, neturinti amžiaus ribos“. („Gelbėkit vaikus“ organizacija).

Akcijos koordinatorė, socialinė pedagogė D. Tarnauskienė