Svečiuose – rašytojas Virgis Šidlauskas

Vilkaviškio „Ąžuolo“ progimnazijoje spalio 14 d. svečiavosi vaikų knygų rašytojas ir literatūrinio žurnalo „Laimiukas“ vyr. redaktorius Virgis Šidlauskas. 2018 m. jo knyga „Ulfas ir stebuklinga barzda“ buvo nominuota Metų vaikų knygos rinkimuose, o šią vasarą pasirodė jau penktoji rašytojo knyga –„Stogas, po kuriuo auginu žvaigždes ir lietų“.

Trijuose susitikimuose su pradinių ir penktų-šeštų klasių mokiniais autorius ne tik pristatė savo knygų veikėjus, bet juos žaismingai piešė, skaitė kūrinių ištraukas, grojo gitara ir kartu su vaikais dainavo savo sukurtas dainas ir net greitakalbes. Kalbindamas mokinius, autorius pasakojo apie kūrybos pasaulį, kuriame apsigyvena fantazijos pažadinti veikėjai, o piešti juos – įdomus malonumas.

Susitikimas su talentingu rašytoju mokiniams paliko malonių įspūdžių, nes daugelis panoro įsigyti knygelių su autoriaus autografu. Tikėkime, kad perskaityta knyga paskatins dažniau užsukti į mokyklos ar miesto biblioteką, lavinti skaitymo įgūdžius, semtis išminties ir, kas žino, – galbūt pasvajoti apie rašytojo ar dailininko ateitį.

Renginys organizuotas progimnazijai nuo šių mokslo metų spalio mėn. pradėjusiai vykdyti projektą „Kokybės krepšelis“, finansuojamą Europos socialinio fondo lėšomis. Vienas iš projekto uždavinių – gerinti kiekvieno mokinio skaitymo ir rašymo pasiekimus.

Pavaduotoja ugdymui V. Anelauskienė