Penktokų krikštynos

Jau pusė rudens, kai mūsų penktokėliai palikę pirmąją savo mokytoją, saugią klasę žengė į pagrindinio ugdymo pakopą. Jiems reikėjo įveikti nemažai nerimo, patirti daug naujovių. Tačiau per šį laiką apsiprato, sėkmingai įveikė visus iškilusius sunkumus ir spalio 14 d. drąsiai žengė į mokyklos sporto salę priimti penktokų krikštą – pradinukų šventinimą į vyresniuosius mokyklos mokinius.

Penktokų „krikštatėviais“ tradiciškai tampa septintokai. Jie ruošė užduotis ir išbandymus, kuriais patikrino penktokų išmintį, fizinį pasirengimą, kolektyvo darnumą. Užduoties sulaukė ir penktokų klasės vadovė Aida. Jai reikėjo užrištomis akimis atspėti savo auklėtinius. Atliekant užduotį paaiškėjo, kad per trumpą laiką klasės vadovė gerai pažino savo auklėtinius.

Penktokai visas užduotis puikiai atliko, prisiekė būti šauniais progimnazijos mokiniais, gavo garbingo penktoko antpetį bei vyresniojo mokinio vardą. Penktokus pasveikino ir Mokinių taryba, palinkėjo jiems tapti aktyviais, pavyzdingais progimnazijos bendruomenės nariais.

„Krikštatėviai“ septintokai linki penktokams sėkmės!