Dailės pamoka kitaip

Spalio 16 d. 5 klasės mokiniai dalyvavo parodos „Piešiniai ir grafika. Danutė Gražienė, Elvyra Katalina Kriaučiūnaitė, Nijolė Šaltenytė, Mikalojus Povilas Vilutis“ pristatyme Paežerių dvare. Kai kam tai buvo pirmas apsilankymas restauruotame dvare. Pirmas dalyvavimas susitikime su menininkais, pirmas žvilgsnis į subtilų grafikos darbų ir piešinių pasaulį. Keturių kūrėjų parodą pristatė Meno ir edukacijos centras.

Mokinių laukė ir edukacija – praktinis grafikos meno užsiėmimas su menininke Nijole Šaltenyte. Grafikė pademonstravo mokiniams, kaip atspausti grafikos darbelį nuo metalo plokštelės, kurioje adata išraižytas piešinys. Ji dovanojo savo kūrinėlį kiekvienam, nepabijojusiam išsitepti spaudos dažais, nes reikėjo itin kruopščiai įtepti dažą į klišės griovelius, po to nuvalyti, nublizginti ir preso pagalba atspausti piešinį ant popieriaus. Mokiniai džiaugėsi pavykusiais atspaudais, dėkojo menininkei ir nekreipė dėmesio į Marijampolės  televizijos kamerą, filmavusią jų veiklą.

Po to penktokai apsilankė kitos edukacijos – rankų darbo popieriaus – salėje, pasisupo sūpynėse rudenėjančiame parke ir išskubėjo į mokyklą.

Dailės mokytoja Diana Maksimavičienė