Penktokų komanda – konkurso „Ventspils IT challenge 2020“ nugalėtoja

Rugsėjo 2 d. Ventspilio skaitmeninis centras ir Ventspilio miestas pakvietė mokinius iš Latvijos, Lietuvos, Estijos ir Suomijos pademonstruoti savo žinias ir įgūdžius kūrybiškai pritaikant informacines technologijas.

Po sėkmingo starto I ture Vilkaviškio „Ąžuolo“ progimnazijos 5 klasės mokinių komanda „EZJ“ – Eligijus Štaraitis, Žygimantas Narušis ir Justas Bakšys –  tapo viena iš 18 finalininkių komandų B grupėje (tarp 4–6 klasių). Mokiniai naudodami kompiuterines programas pavaizdavo malkų skaldyklės algoritmą, kuris tapo raktu į finalo etapą.

B grupės finalas vyko nuotoliniu tiesioginės transliacijos būdu lapkričio 25 d. Finale dalyvavo 18 komandų iš Lietuvos, Latvijos ir Estijos. Progimnazijos komanda pademonstravo puikias žinias bei IT įgūdžius neįprastomis aplinkybėmis. Buvo sukurtas statistikos infografikas apie vartotojų priklausomybes socialiniams tinklams, panaudojant bendradarbiavimo galimybes mokymosi aplinkoje Microsoft Office 365.

Apdovanojimo ceremonijos metu, kuri vyko lapkričio 27 d.,  Vilkaviškio „Ąžuolo“ progimnazijos komanda „EZJ“ paskelbta „Ventspils IT challenge 2020“ I vietos laimėtoja. Komandai atiteko pagrindinis piniginis prizas – 1000 Eur , o gruodžio 15 d. Eligijų, Žygimantą ir Justą pradžiugino siunta su staigmenomis iš konkurso organizatorių – Ventspilio skaitmeninio centro.

Džiugu, jog mokiniai įgavo naujos patirties, žinių bei motyvacijos.

Daugiau informacijos apie konkursą ir nugalėtojus internetiniame tinklalapyje: http://ventspilsitc.com

 

Komandos vadovas,

informacinių technologijų mokytojas Almantas Raškauskas