Kalėdų belaukiant

Mūsų progimnazijoje Kalėdų laukimas – tai laikas, kai mokykloje tvyro džiugi nuotaika, koridoriai mirga nuo dekoracijų, lauke puikuojasi išpuoštos žaliaskarės. Šių metų šventės kitokios nei iki šiol, nes mokykloje nešurmuliuoja vaikai, todėl ir tradiciniai renginiai pakeičiami alternatyviais.

5-8 klasių vadovės suorganizavo dvi veiklas, į kurias noriai įsitraukė ir mokiniai. Vaikai daugiau nei savaitę laiko namuose fotografavo kalėdinius akcentus – pačių iškeptus meduolius, puoštas eglutes, advento vainikus bei savo rankdarbius. Viską siuntė klasių vadovėms. Po to kompiuterininkas R. Krišinas iš nuotraukų sukūrė vaizdo filmuką.

Antroji veikla – kalėdinių eilėraščių konkursas. Mokiniai kūrybingai pažvelgė į pateiktus raktinius žodžius – snaigė, naktis, šaltis, tyla, stebuklas, šerkšnas – ir kūrė eiles. Visus eilėraščius skaitė, vertino komisijos narės: pavaduotoja V. Anelauskienė, bibliotekininkė D. Skinkienė ir trečios klasės vadovė J. Ribačionkienė. Po ilgų diskusijų buvo išrinkti laureatai:

Žygimantas Narušis, 5 kl., Liepa Mockevičiūtė, 6 kl., Jokūbas Žukas, 7 kl.,  Gustė Volteraitytė, 8 kl.

Džiugu, kad šiame konkurse sudalyvavo ir eilėraštį sukūrė penktos klasės mokinio Luko Mozūraičio mama.

Laimėtojai buvo apdovanoti dešimtukais, o visi dalyvavusieji – mažaisiais dešimtukais lietuvių kalbos pamokose.

Šis virtualus renginys tik įrodo, kad VISKAS YRA ĮMANOMA, kad daug dalykų priklauso nuo mūsų pačių, nuo mūsų požiūrio į aplinkybes.

5-8 klasių vadovės sveikina visus su Kalėdomis ir linki, kad šventė į Jūsų namus atneštų meilę ir džiaugsmą, sėkmę ir laimę, meilę ir tikėjimą.

R. Bondzinskienė