Susitikimas su gamtos fotografu Mariumi Čepuliu

Progimnazijoje toliau vykdoma programa “ Skaitau, tyrinėju, atrandu”, kuri šįkart tęsiama nuotoliniu būdu.

Gruodžio mėnesį ZOOM platformoje vyko susitikimas su gamtininku, fotografu Mariumi Čepuliu.  Svečias dalinosi savo gamtoje užfiksuotomis fotografijomis, pasakojo įdomius faktus apie gyvūnus.

Ar ežiai valgo obuolius ir ar reikia juos vaišinti pienu? Kur žiogo ausys? Ar lapė gudruolė, o vilkas kvailys? Ar iš tiesų kiškis žvairas? Į šiuos ir panašius klausimus, mokiniai gavo atsakymus klausydami svečio pranešimo. Taip pat fotografas pademonstravo aprangą, įrangą, kurią naudoja norėdamas užfiksuoti kadrus gamtoje, pasidalino savo darbo specifika. Vėliau mokiniai uždavė įvairių klausimų, kurių kilo klausantis pranešimo.

Gamta yra paslaptinga ir klausimai apie ją niekada nesibaigia. Šio susitikimo metu, Mariaus Čepulio dėka, mokiniams pavyko sužinoti daugiau gamtos paslapčių. Galbūt šis susitikimas paskatins labiau domėtis gamta ir ją globoti. Galbūt kas nors pabandys užfiksuoti pirmąjį kadrą ir įsitikinti, kad nufotografuoti gyvūną yra tikras kantrybės išbandymas.

Vaikų socializacijos programos „Skaitau, tyrinėju, atrandu“ vadovė Dalia Skinkienė  ir programos vykdytoja Aira Lažauninkienė