Jaunųjų gamtininkų pasiekimai

Gruodžio mėnesį LMNŠC  Gamtinis ir ekologinis skyrius paskelbė nacionalinį viktorinų žaidimą „Gamtininkų žiemos turnyras”. Jame kvietė dalyvauti visos Lietuvos 5-8 klasių mokinius, besidominčius gamta, biologija ir ekologija.

Turnyre dalyvavo 16 komandų iš skirtingų Lietuvos mokyklų. Tarp jų ir dvi mūsų rajono komandos: „Ąžuolo” progimnazijos (Liepa Mockevičiūtė, Kotryna Kriaučeliūnaitė, Estrėja Janušaitytė, Pijus Striokas, Haroldas Mockevičius, Justas Žiurinskas, Rokas Marcinkevičius, Augustas Grumblys) ir Vilkaviškio vaikų ir jaunimo centro programos „Jaunieji gamtos tyrinėtojai” ugdytiniai. Abiejų komandų mokytoja ir vadovė Aira Lažauninkienė.

Žaidimas vyko nuotoliniu būdu ZOOM platformoje. Viktorinos etapuose dalyvaudavo po 2 komandas, kurios prieš turnyrą būdavo parenkamos atsitiktiniu būdu. Daugiausia taškų surinkusi komanda toliau tęsdavo žaidimą. Abejoms mūsų rajono komandoms žaidimas sekėsi puikiai ir jos pasiekė turnyro pusfinalį. Taip lėmė, kad abi komandos susitiko pusfinalyje. Nugalėjo „Ąžuolo” progimnazijos komanda, kuri pateko į finalą.

Sausio 27 dieną įvyko finalinis žaidimas, kuriame „Ąžuolo” progimnazijos komanda susitiko su Jonavos Raimundo Samulevičiaus progimnazijos komanda. Pasibaigus penktajam turui buvo suskaičiuoti galutiniai taškai: dviem taškais į priekį išsiveržusi Vilkaviškio „Ąžuolo” progimnazijos komanda tapo Gamtininkų žiemos turnyro nugalėtoja.