Ketvirtokai – rūpestingi vaikai

Sausio mėnesį ketvirtokai pamokose visą savaitę kalbėjo apie paukštelių ir savo augintinių elgesį bei priežiūrą žiemos metu. Žinome, kad ne visi paukšteliai išskrenda į šiltuosius kraštus, ir ne visi žvėreliai užmiega žiemos metu. Tie, kurie lieka, turi iškęsti šaltį ir pūgas, o mes galime jiems padėti pagamindami lesyklėles, paberdami grūdų, saulėgrąžų, nunešdami žvėreliams į mišką maisto.

Mokiniai prisiminė Lietuvoje žiemojančių paukščių, miško žvėrelių pavadinimus, kūrė apie juos pasakojimus, patys gamino lesyklėles iš antrinių žaliavų, jas dekoravo, puošė įvairiais raštais.

Per šalčius reikia rūpintis ir savo augintiniais. Esant blogoms oro sąlygoms, ilgą laiką lauke negalima palikti savo kambarinių gyvūnų. Mokiniai pasidalino savo patirtimi, ką laisvalaikiu veikia su savo gyvūnėliais, kaip jais rūpinasi, maitina, kaip dresuoja. Buvo gera girdėti, kad gyvūnėliams susirgus, vaikai nerimauja, nes augintinį laiko savo šeimos nariu. Buvo mokinių, kurie jau neteko savo mylimų globotinių. Tuomet dėl to jiems teko ir skaudžią ašarėlę nubraukti…

Visi ketvirtokai sutiko, kad darant gerus darbus ir mokantis juos daryti, patys tampame geresniais.

Nuotraukų galerijoje kviečiame pasižiūrėti, kaip mums sekėsi  rūpintis gyvūnėliais.