„Smagumo pamokos“ kiekvieną savaitę

Ar Jūs lankėtės Edulando šalyje? Ar pažįstate mokslininką Kamarilį? Ne? Šiandien 2a klasės mokiniai vėl patyrė neužmirštamų įspūdžių Smagumo pamokoje. Jie dalyvavo STEAMS edukacijoje „Kelias į eksperimentų poligoną X“. Nuotolinėje pamokoje, kartu su mokytoju Mindaugu tyrinėdami žemėlapį, antrokai nusikėlė į Eksperimentų poligoną. Ten sutiko Edulando šalies mokslininką Kamarilį. Išsiaiškinę kai kurių medžiagų savybes, atliko Lavos lempos eksperimentą. Įgytas žinias pasitikrino lenktyniaudami Kahoot apklausoje.

Kiekvieną penktadienį vyksta įdomiosios pamokos, paįvairinančios nuotolinį ugdymosi procesą. Pavadinti jas Smagumo pamokomis kilo idėja patiems antrokams. Jau įvyko šešios tokios pamokos, kurių tikslas – žaidžiant, tyrinėjant, praktiškai veikiant tobulinti bendrąsias kompetencijas, įgyti daugiau žinių, gyvenimiškos patirties.

Pirmąjį penktadienį, po pasaulio pažinimo pamokos apie druską,  mokiniai, pasipuošę kepuraitėmis, akimirksniu virto nykštukais ir kūrė druskos fejerverkus. Kitą kartą, suradę jaukiausią namų vietelę, klausėme Jorio mamos skaitomos Vytauto V. Landsbergio ištraukos iš knygelės „Tinginių pasakos“. Daug kvapnių ir skanių akimirkų visi patyrėme varškėtukų gaminimo dieną. Šią pamoką mums dovanojo Goda su tėveliais Ina ir Mindaugu.  Saugumo pamokoje vaikai susitiko su Amsiu ir Vilkaviškio policijos komisariato bendruomenės pareigūne Rūta Kairiene. Antrokai prisiminė pagrindines pėsčiųjų eismo taisykles, pakartojo atšvaitų segėjimo būdus, kelio ženklus. Sukūrė savo atšvaitą ir reklamą jam. Praėjusią savaitę, mįslių popietėje, mokiniai pasipuošė antpečiais, pažyminčiais Mįslių žinovo laipsnį – Mįslių leitenantas, Mįslių kapitonas, Mįslių majoras, Mįslių generolas.

Kol karantinas neleidžia į mokyklą, žiema mums dovanoja sniego pusnis, ledo čiuožyklas ir kalnelius, o penktadienio dovana antrokams – Smagumo pamoka.

2a klasės mokytoja Irma Kriaučeliūnienė