Temidė – teisinių žinių konkursas

Šiais metais, kaip ir kiekvienų metų pavasarį, vyko mokinių teisinių žinių konkursas „TEMIDĖ“. Šio konkurso tikslai – ugdyti mokinių teisinį sąmoningumą, supratimą apie teisinę sistemą, vykdyti tarp mokinių ankstyvąją teisės pažeidimų, narkomanijos, smurto prevenciją, suteikti mokiniams žinių, kuriant saugią aplinką, skatinti mokinių, mokytojų, tėvų ir teisinių institucijų bendradarbiavimą.

Kovo 26 dieną Vilkaviškio rajone nuotoliniu būdu vyko konkurso pirmasis etapas, kurį organizavo Vilkaviškio rajono policijos komisariatas. Jame varžėsi ir „Ąžuolo“ progimnazijos 8 klasės komanda „Hagda“: Haroldas Mockevičius, Austėja Mickutė, Dovilė Pūstelninkaitė, Augustas Grumblys ir Gabrielė Damidavičiūtė.

Komandos žaidė „Temidės“ protų mūšį, kurio metu turėjo atsakyti į 23 klausimus apie Lietuvos Respublikos Konstituciją, Baudžiamąjį ir Administracinių nusižengimų kodeksus, Kelių eismo taisykles, policijos rėmėjus ir vaiko teisių apsaugą. Mokiniai sklandžiai atsakinėjo į pateiktus klausimus.

Antra užduotis – kryžiažodis. Ir čia mokiniai pasirodė labai šauniai ir be didelio vargo jį išsprendė.

Susumavus komisijos balus paaiškėjo, kad teisinių žinių konkurso „Temidė“ I-ojo etapo prizinę I-ąją vietą užėmė mūsų mokyklos komanda.

Teisinių žinių konkursas dar kartą patvirtino, kad mokiniai yra atsakingi, aktyviai įsitraukia į prasmingą ir turiningą veiklą.

8 klasės vadovė R. Bondzinskienė