Sėkmė technologijų olimpiadoje

Kovo 25 d. nuotoliniu būdu vyko Lietuvos mokinių technologijų olimpiados „Kūrybos virusas 2021 m.“ II (rajoninis) etapas. Jame dalyvavo ir mūsų progimnazijos 8 klasės mokinė Dovilė Pūstelinkaitė.

Tekstilės programoje tarp 7–8 klasių Dovilė užėmė I vietą. Mokinė kūrė Velykų dekoraciją: margutį ir jo stovelį. Darbą reikėjo atlikti per 3 valandas, stebint vertinimo komisijai. Vėliau nufotografuoti ir pateikti vertinimui. Mokinė pristatydama savo darbą komisijai kalbėjo:

„Technologijų olimpiada – iššūkis, o nuotolinė olimpiada – dar didesnis iššūkis. Mokyklos turui pagaminau lininių margučių kolekciją. Tokį šventinį namų aksesuarą pristatau ir jūsų dėmesiui.

Kūrybos virusas mane uždarė namuose, todėl noriu namus gražinti ir puošti, o kada jei ne per didžiausias metų šventes – Kalėdas, Velykas.

Mano margutis – natūralus, kuklus, saikingai puoštas, jo grožis subtilus. Nauja buvo išmokti austi, mokytoja per ekraną parodė, kaip pasiruošti „stakles“ ir nuausti juostelę, kuri susiūta virto margučio stoveliu. Ją papuošiau tuo pačiu stiliumi.

Toks mano darbas – kuklus, jaukus, naminis ir namams – toks, kokios šių neįprastų metų šventės“.

Dar kartą nuoširdžiai sveikiname Dovilę!

Dailės ir technologijų mokytoja
Diana Maksimavičienė