Žalioji odisėja. Jaunučiai „21“

Balandžio mėnesio pradžioje „ Žaliosios olimpiados Odisėja“ kvietė aktyvius, smalsius, drąsius ir savo aplinka besidominčius bei besirūpinančius 6-7 klasių jaunuolius registruotis ir dalyvauti aplinkosauginiame protmūšyje „Žalioji odisėja. Jaunučiai ‘21”. Olimpiadoje dalyvavo ir mūsų mokyklos komanda “ ŠVIESK”, kurią sudarė Liepa Mockevičiūtė, Vilda Valiukevičiūtė, Arnas Biriukas – 6 klasės mokiniai; Kotryna Kriaučialiūnaitė, Estrėja Janušaitytė, Mykolas Kažemėkas – 7 klasės mokiniai. Į konkursą užsiregistravo virš 140 komandų iš visos Lietuvos mokyklų.

 Olimpiada vyko balandžio 29 dieną youtub kanale. Prasidėjus protmūšiui, komandos gavo nuorodą į atsakymų pildymo anketą. 6-7 klasių mokiniai tikrino savo žinias žiedinės ekonomikos, atliekų tvarkymo, darnaus vystymosi ir kitose aplinkosauginėse temose.

Susumavus rezultatus, transliacijos metu paaiškėjo, kad patekome į finalą su dar dviem komandomis iš Lazdijų ir Vilniaus mokyklų. Trijų, daugiausia taškų surinkusių, komandų kapitonai buvo pakviesti prisijungti prie ZOOM pokalbio finaliniam Blic turnyrui. Mūsų mokyklos komandos kapitonė Kotryna puikiai atsakė į visus pateiktus klausimus ir tai padėjo iškovoti 1-ąją vietą.

Dalyvavimas konkurse „Žalioji odisėja. Jaunučiai “21”ugdo mokinių ekologinį sąmoningumą, gilina žinias apie aplinkosaugos problemas, formuoja palankias aplinkai vertybines nuostatas, atsakingam gamtos išteklių vartojimui, teisingam atliekų tvarkymui, akcentuojant atliekų perdirbimo svarbą.

Gamta ir žmogus, biologijos mokytoja Aira Lažauninkienė