Laboratorija ant ratų „MoMoLab“

Gegužės 18 dieną progimnazijoje lankėsi mobilioji mokslinė laboratorija ant ratų. „MoMoLab“ vizito į mokyklą tikslas – sudaryti sąlygas mokiniams atskleisti savo gebėjimus tyrinėti aplinką ir gamtą moksliniais metodais, kurti ir ieškoti naujų technologinių sprendimų. Mokinių laukė pažintis su įvairiais prietaisais ir moksline įranga.

Dėl esamos epidemiologinės situacijos užsiėmimuose galėjo dalyvauti ribotas mokinių skaičius, todėl į mokyklą buvo pakviesti 5-6 klasių  5 mokiniai ir 7-8 klasių  6 mokiniai. Veiklose dalyvavo vaikai, kuriems geriausiai sekasi gamtos mokslai. 5-6 klasių ugdytiniai stebėjo įvairius fizikinius tyrimus, išbandė greitaveikės filmavimo kameros galimybes. 7-8 klasių ugdytiniai pasikeisdami dirbo laboratorijoje . Jie darydami preparatus, sėjo bakterijų pasėlius, prisiminė gerąsias ir blogąsias bakterijas, kurios gyvena ir dauginasi mūsų artimoje aplinkoje. Kita grupė stebėjo fizikinius bandymus, išsiaiškino termovizoriaus veikimo principą ir panaudojimo galimybes.

Mokykloje skiriamas didelis dėmesys gamtamoksliniam ugdymui, todėl šis laboratorijos apsilankymas dar labiau paskatins norą domėtis supančia aplinka ir joje vykstančiais procesais.

Už šią edukaciją dėkojame Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centrui, kurie organizuoja “Jaunojo tyrėjo” veiklas.

Gamta ir žmogus, biologijos mokytoja Aira Lažauninkienė
Fizikos mokytoja Irena Skamarakienė