Pamokos su biomedicinos mokslų daktare dr. Rasa Binkiene

Rugsėjo 21 dieną 5–8 klasių mokiniams gamtos ir žmogaus bei biologijos pamokas vedė biomedicinos mokslų daktarė dr. Rasa Binkienė. Tai viena iš progimnazijoje vykdomos vaikų socializacijos programos „Skaitau, tyrinėju, atrandu“ veiklų.

Užsiėmimų metu mokiniai sužinojo, iš kur atsiranda gyvybė, kaip mus veikia gravitacija, kokios yra dujų savybės, kas yra oras, ką parodo cheminiai bandymai, kaip mus apgauna saulės spinduliai ir dar daug kitų įdomių dalykų. Stebėdami įvairius eksperimentus mokiniai patys turėjo surasti atsakymus, kodėl tai vyksta. Vėliau patys galėjo atlikti keletą bandymų.

Šių pamokų metu mokiniai turėjo galimybę pasitikrinti turimas žinias, plėtoti gamtamokslines kompetencijas. Tikėtina, kad įdomieji eksperimentai dar labiau paskatins domėtis gamtos mokslais. Aktyvi veikla pamokoje formuoja pozityvų mokinių nusiteikimą gamtos mokslų atžvilgiu, daro teigiamą poveikį jų vertybėms ir elgesiui. Dėkojame svečiams už įdomias pamokas, įtraukiančias veiklas bei patirtas emocijas.

Gamtos ir žmogaus, biologijos mokytoja Aira Lažauninkienė

Vaikų socializacijos programos „Skaitau, tyrinėju, atrandu“ vadovė Dalia Skinkienė