SOLIDARUMO BĖGIMAS 2021

Nuo 2021 m. rugsėjo 27 iki spalio 1 d. progimnazijoje vyko akcija „Solidarumo bėgimas“, kurią organizavo visuomeninė organizacija „Gelbėkit vaikus“. Šios akcijos tikslas – ugdyti vaikų socialinę atsakomybę, sąmoningumą ir solidarumą.

Progimnazijoje ši akcija yra organizuojama jau septintus metus. Šias metais  akcija buvo organizuojama kaip ir pernai: PUG, 1-8 klasių mokiniai bėgo lauke per fizinio ugdymo pamokas.

Kiekvienam mokiniui buvo išdalintos bėgimo kortelės, kuriose nurodė savo rėmėjus. Akcijos metu buvo paaukota 402,04 eurai, kurie buvo pervesti į organizacijos „Gelbėkit vaikus“ sąskaitą. Šios lėšos bus skirtos Lietuvos vaikams, augantiems sunkumų patiriančiose šeimose bei negalią turinčių vaikų, gyvenančių Rusijos okupuotose Ukrainos teritorijose, mobilumui didinti.

Dėkojame prisididėjus prie akcijos organizavimo pradinių ir dalykinių klasių mokytojams bei vadovams, kūno kultūros mokytojams T. Bonkevičiui, R. Kiškėnienei, I.Dubickienei bei mokinių tėveliams.

„Solidarumo bėgimas – ne tik mokyklos šventė. Tai visų žmonių šventė, neturinti amžiaus ribos“.(„Gelbėkit vaikus“ organizacija).

Akcijos koordinatorė socialinė pedagogė D. Tarnauskienė