Išvyka į Anykščius

2021 m. spalio 12 d. mes, žurnalistikos būrelio nariai, išvykome į Anykščius. Iš mokyklos kiemo pajudėjome anksti ryte. Ilga kelionė autobusu neprailgo, nes vieni šnekučiavosi, kiti dainavo. Atvykus į „Menų inkubatorių“, mus pasitiko edukatorė, kuri pravedė įkvepiančią pamoką. Jos metu mes ne tik sužinojome, bet ir išmokome, kaip susirišti ir dekoruoti knygeles. Šis užsiėmimas visiems labai patiko ir sudomino, nes kiekvieno mokinio knygelė buvo išskirtinė.

Padėkoję ir atsisveikinę pajudėjome link „Laimės žiburio“, apie kurį apsakymą yra sukūręs garsus rašytojas Jonas Biliūnas. Nuvykus ten, teko užkopti į nemažą kalniuką ir užlipti prie paminklo stačiais laiptais. Suskaičiavome, jog link jo veda 86 laipteliai. Apžiūrėję paminklą ir pasigrožėję Anykščių šileliu, patraukėme atgal. Apačioje lietuvių kalbos mokytoja Rasa papasakojo mums istoriją apie šią vietą.

Pakeliui dar aplankėme legendinį Puntuko akmenį. Čia pasidarėme bendrą nuotrauką ir patraukėme namo, į Vilkaviškį. Kelionė neprailgo, grįžome kupini įspūdžių, idėjų, įvairių nuotaikų ir prisiminimų.

Žurnalistikos būrelio nariai