Dainų popietė „Mes už laisvę“

Džiaugiamės ir kartu kviečiame Jus pamatyti kovo 10-tą dieną Vilkaviškio „Ąžuolo“ progimnazijoje vykusios dainos popietės – „Mes už Laisvę“, skirtos Lietuvos nepriklausomybės atkūrimui paminėti, akimirkas. Taip pat šią dieną 12 val. visi mokiniai prisijungė prie Ukrainos palaikymo iniciatyvos „Vaikų laisvės apyrankė“.

Popietėje progimnazijos direktorė Gileta Naujokienė pasveikino bendruomenės narius:

„Sveikinu Jus su Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo diena – kovo 11-ąja. Dabar kaip niekad šį faktą turime vertinti ir suprasti jo reikšmę – šiandien galime dainuoti laisvoje Lietuvoje, esame salėje, o ne slepiamės rūsyje nuo bombų, tėčiai, broliai gali dirbti ir kurti, o ne kariauti, mes, mokytojai, galime vesti pamokas, repetuoti ir švęsti.

Ačiū visiems Lietuvos žmonėms, kurie sausio 13-ąją gynė šalį, kurie prieš daugiau nei 100 metų, vasario 16-ąją, buvo drąsūs paskelbti nepriklausomą valstybę, kurie prieš daugiau nei 30 metų, kovo 11-ąją, buvo tvirti, ryžtingi ją vėl atkurti.

Kovo 10-tą seimo posėdyje mūsų premjerė Ingrida Šimonytė pasakė: „Iš naujo, stipriau negu bet kada suvokiu, kokie esame laimingi, kad prieš 32 metus užteko drąsos ir ryžto įšokti į savo sėkmės traukinį. Traukinį, nuvežusį mus į laisvę“.

Ačiū Ukrainos žmonėms, jie kovoja šiandien, kad mes gyvuotume rytoj. Būkim laisvi laisvoj Lietuvoj, taikiame pasaulyje. Su švente, mieli Ąžuoliečiai!“