,,Ąžuolo dienos“ šventė sukvietė į Ąžuolo miestelio mugę

Gegužės 20-ąją, švenčiant tradicinę ,,Ąžuolo dieną“, mokyklos bendruomenė susirinko į Ąžuolo miestelio mugę.

Renginys prasidėjo menine mokinių programa ir progimnazijos direktorės Giletos Naujokienės sveikinimu: „Džiaugiuosi, kad nei vienų metų nepraleidome ir radome savų būdų paminėti bei švęsti šią dieną. Ir ne tik švęsti susirinkome. Visų pirma – tai mokymasis kurti, kūrybiškai rasti sprendimų nepatogiose, netikėtose situacijose, bendrauti, būti iniciatyviam ir lanksčiam. Šių gebėjimų mokomės kasdien, tačiau ypač – netradicinių mokymosi dienų metu. Tai labai svarbios XXI a. kompetencijos, todėl pirmiausiai dėkoju visai organizaciniai komandai ir klasių auklėtojoms, darbuotojų komandai, įsukusiai ir „pastačiusiai“ Ąžuolo miestelį.“

Mokiniai šią dieną mokėsi verslumo, iniciatyvumo, bendradarbiavimo, kūrybiškumo, siekdami įgyvendinti svajonę – surinkti lėšų mokyklos aparatūrai. Kiekvienos klasės įkurtas kiemelis traukė akį spalvingomis dekoracijomis, piešiniais, paveikslais, džiugino lankytojus saldumynais, rankdarbiais, žaidimais ir pramogomis. Galėjai apsilankyti PUG „Smalsučių pasaulyje“, linksmai pažaisti, parungtyniauti ir nusipirkti „Pirmokų artelės“ ir „Pievos vaikų“ (antrokų) skanumynų. Trečių klasių mokiniai – „Pievos vaikai“ ir „Pramogų parkas „Keksiukas“ – mokė šokti, žaisti šachmatais, virė sriubą ir ja vaišino svečius. Ketvirtokų „Pynimėlis“ mokė amato – vytelių pynimo. Penktokai ragino apsilankyti „Burtų pasaulyje“ ir sužinoti savo ateitį. Daugelis skubėjo į šeštokų gilių kava, pyragėliais ir tortu kvepiančią „Gilės užeigą“. Visų dėmesį traukė septintokų įkurtas gyvūnėlių kampelis ,,Kika“, galimybė su jais nusifotografuoti. Aštuntokai šventės dalyvius kvietė į „Burbulų laboratoriją“, o istorijos mokytojo organizuotame aukcione „Kas daugiau?“ smalsuolių ir pirkėjų taip pat netrūko.

Po šventinio šurmulio mokiniai dalijosi įspūdžiais:

,,Mugėje buvo labai įdomu. Smagu žaisti, stebėti šokius, ragauti gilių kavos, išsiburti ateitį, dalyvauti aukcione, varžybose. Buvo džiugu matyti besišypsančius žmonių veidus“. (Smiltė Š. 4 kl.)

,,Man labai patiko mugė! Buvo smagu viską aplankyti. Negaliu išskirti vieno labiausiai patikusio, bet galiu kelis. Man patiko ančiukai, triušiukai ir šuniukai. Dar patiko, kur pats galėjai susikurti savo keksiuką arba želė ir kainą nustatyti pats. Norėčiau, kad ir daugiau būtų tokių renginių“. (Miglė Š. 4 kl.)

3a klasės mokiniams patiko „…burbulai, pieno kokteiliai, ledai ir šerbetas, keksiukų gamyba, burtai, o ypač gyvūnų glostymas“. 

 „Buvo smagu bendradarbiauti, padėti vieni kitiems.“ (Estrėja J. 8 kl.)

,,Man buvo įdomu, nes ten buvo gyvūnėlių ir daug žaidimų. Geriausia diena pasaulyje buvo penktadienis: draugai pirko, žaidė, pardavinėjo“. (Titas O. 4 kl.)

 „Įgijau daugiau drąsos“ (Pijus S. 3b kl.)

Šventės metu mokyklos vadovybė tradiciškai įteikė „Gilės nominacijas 2022“  ir Padėkas mokytojams ir tėvams.

Dėkojame šauniai mokyklos bendruomenei – mokiniams, tėvams, seneliams, mokytojams, – kūrusiems nuotaikingą šventę, o taip pat miesto gyventojams, užsukusiems pasižvalgyti ir išsakiusiems gerą žodį ąžuoliečiams.

Mugės akimirkas galite išvysti čia: https://www.youtube.com/watch?v=IppKehP4p-0

Pavaduotoja ugdymui Vilma Anelauskienė

Lietuvių kalbos ir literatūros mokytoja Jolita Deksnienė