Tęsiame pažintį su knygų kūrėjais

Paskutinę gegužės savaitę mokykloje viešėjo vaikų poetė Indrė Zalieckienė. 2–4 klasių mokiniams ji pristatė savo knygą „Kaip sutramdyti žvėryną?“ – Metų knygos rinkimuose 2021, knygų vaikams kategorijoje tapusią nugalėtoja. Tai jau ketvirtasis susitikimas su vaikų knygų rašytojais, vykdant projektą „Ąžuolo skaitymo metai“.

Knygą žaismingomis, ryškiomis iliustracijomis papuošė pati autorė, ne mažiau žaismingai pristatė ir savo eilėraščius. Poetė vaikų klausinėjo įvairiausių dalykų: kas laksto kambaryje kaip arklys, kas pritaškė vonioje kaip dramblys, o kas išbarstė grikių košę ir sulamdė pratybas kuprinėje? Perskaitytos eiliuotos istorijos daugeliui mokinių buvo gerai atpažįstamos ir keliančios juoką, nes kasdienybėje ne vienam yra tekę tramdyti žvėryną… Beje, žvėryno personažą, pagavę spalvotą kubą,   mokiniai galėjo išsirinkti patys ir čia pat išgirsti šmaikščią, bet pamokančią istoriją.

Poetė I. Zalieckienė mielai atsakė į mokinių klausimus apie vaikystę, studijas, pirmuosius eilėraščius, savo pomėgius. Malonu, kad vaikai galėjo artimiau susipažinti su poezijos pasauliu,  lavinti fantaziją, linksmai pabendrauti. Galbūt šis susitikimas paskatins sukurti eilėraštį?

                                                                        Pavaduotoja ugdymui Vilma Anelauskienė