STOVYKLAUTI SMAGU IR ANTROJE PAMAINOJE!

Progimnazijoje 2022 m. birželio 13–17 dienomis vyko antros pamainos vaikų vasaros poilsio dieninė stovykla „Augu laimingas, sveikas ir kūrybingas“. Antroje pamainoje dalyvavo taip pat dvidešimt penki 1–4 klasių mokiniai.

Stovyklos veikla prasidėjo šauniu atidarymu: vaikai susiskirstė į keturias komandas, išsirinko kapitonus, sugalvojo komandų pavadinimus, dalyvavo šauniausios komandos tradicinėse varžybose.

Stovyklos dalyviams buvo sugalvota įdomių ir aktyvių veiklų. Apsilankėme Vilkaviškio viešojoje bibliotekoje, kurioje stovyklautojai išklausė edukacinę pamoką apie knygas, jų autorius, sprendė testus, spalvino knygų skirtukus, išbandė savo gebėjimus su 3D akiniais virtualiame pasaulyje.

Birželio 14 d. susitikome su Vilkaviškio pradinės mokyklos stovyklautojais. Kartu žaidėme draugiškas kvadrato ir estafečių varžybas. Mokytoja Vilija Vyšniauskienė paruošė įdomių estafečių užduočių, visi draugiškai sportavo. Vėl susitikome su Vilkaviškio rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuro specialiste Loreta Vilimaitiene, kuri pravedė užsiėmimą „Joga vaikams“. Ypatingai dalyviams patiko įvairūs pratimai, judesių atkartojimas.

Įdomi ir kūrybiška buvo išvyka į Marijampolės krašto muziejų, kuriame stovyklautojai ugdė menininis gebėjimus: iš molio lipdė įvairius gyvūnus. Edukatorė Agnė kantriai mokė vaikus molio lipdymo paslapčių.

Nepaprastai vaikamas patiko apsilankymas Vilkaviškio rajono policijos komisariate. Bendruomenės pareigūnė Vilija Grybauskienė supažindino su naudojamomis darbo priemonėmis: teleskopine lazda, tazeriu, šaunamuoju ginklu, antrankiais bei leido patiems juos išbandyti, pačiupinėti.

Stovyklautojai šauniai praleido laiką „Teatro dienos“ popietėje, kurią pravedė mokytoja Marija Žemaitienė. Vaikai mokėsi vaidinti su lėlėmis, parodė du spektaklius.

Antros pamainos stovyklą užbaigėme smagia švente, kurios metu visiems stovyklautojams buvo įteiktos tradicinės prisiminimo dovanėlės ir saldainiai.

Projekto vykdytoja socialinė pedagogė Diana Tarnauskienė