Šviesos ir žodžio šventė

Kiekvienais metais mokykla noriai įsitraukia į kultūros projektą „Šiaurės šalių literatūros savaitė 2022“, kuriame dalyvauja visos šalys abipus Baltijos jūros.

Šiemet vieną iš renginių jaunesnio amžiaus mokiniams organizavo Vilkaviškio viešoji biblioteka. Kadangi literatūros savaitė kvietė skaityti apie Šiaurės šalių gamtą, vaikai klausėsi ištraukų iš knygos „Jei sutiktum lokį“.

Renginio metu mokiniai turėjo galimybę išvysti Vaikų ir jaunimo centro vaidybinių improvizacijų būrelio pasirodymą „Mes – iš Šiaurės pasakų“ (vadovė Ilona Viltrakienė). Svečiai parodė mini inscenizacijas iš suomių rašytojų Mauri Kunno „Lobių sala“, Kamilos Mikvic „Jasonas ir piktoji Vyvi“, švedų rašytojos Astridos Lindgren „Lota iš Pramuštgalvių gatvės“, „Karlsonas, kuris gyvena ant stogo“, „Emilis iš Lionebergos“, „Pepė Ilgakojinė“, „Mirabelė“, „Sniego karalienė“, danų rašytojo H. K. Anderseno „Princesė ir kiauliaganys“, „Undinėlė“, „Ramunė“ kūrinių.Tarp jaunųjų aktorių buvo ypač malonu matyti ir mūsų progimnazijos mokinius.

Simboliška, kad tądien mokykloje svečiavosi leidykla TERRA PUBLICA ir visi, mėgstantys skaityti, galėjo įsigyti jiems patikusių naujų knygų.

„Šiaurės šalių literatūros savaitė“ progimnazijoje tęsiasi, kviesdama mokinius į kitas literatūrines ir kūrybines veiklas.

Pavaduotoja ugdymui V. Anelauskienė