ŠIAURĖS ŠALIŲ LITERATŪROS SAVAITĖ 2022

Kaip įprasta, Šiaurės šalių literatūros savaitė rengiama lapkritį, tamsiausiu metų laiku. Pagrindinė savaitės idėja yra labai paprasta: prie žvakių šviesos visiems kartu susibūrus skaityti knygą.

Šių metų Šiaurės šalių literatūros savaitė kvietė skaityti apie Šiaurės šalių gamtą. Skaitymams jaunesnio amžiaus vaikams „Auštant“ šiemet buvo siūloma Malin Kivelä ir Martin Glaz Serup paveikslėlių knyga „Jei sutiktum lokį“ .

            „Suaugusieji dažnai sako, kad gamta yra tokia nuostabi. Taip gera išeiti pasivaikščioti į tyrą orą. Jie taip pat tvirtina, kad lokiai žmonių bijo ne mažiau nei mes jų. Bet ar tai tiesa?“ Šilto humoro pilna knygelė nagrinėja klausimą, ką reikėtų daryti sutikus lokį. Tai istorija apie veikėją, išsiruošusį į žygį miške, tačiau pagrindinis knygos veikėjas yra lokys. Žmogaus ir lokio susitikimas yra aprašomas žaismingai rimtai, visas pasakojimas balansuoja tarp faktų ir išmonės.

Mūsų mokyklos 1-8 klasių mokiniai pamokose skaitė  ne tik šią nuotaikingą knygelę, bet ir sužinojo  apie komiksą. Komiksas tai  istorija arba pasakojimas  iš nuosekliai sudėtų paveikslėlių su trumpais žodiniais paaiškinimais, pokalbiais. Komiksų kūrimo programos pagalba mokiniai susipažino su komikso kūrimo ypatumais,  bei  patys išbandė šią smagią, įdomią ir įtraukiančią į kūrybinį procesą veiklą, lavinančią mokinių vaizduotę, kūrybiškumą.

Bibliotekininkė D. Skinkienė