Nauja patirtis respublikinėje matematikos olimpiadoje

Gruodžio 3-iąją dieną devyni Vilkaviškio „Ąžuolo“ progimnazijos 5–8 klasių mokiniai, pakiliai nusiteikę, važiavo į aštuntąją Nacionalinės moksleivių akademijos respublikinę matematikos olimpiadą, vykusią Kauno technologijos universitete. Tai penktokai Tautvydas Narušis ir Danielius Lasevičius, šeštokės Liepa Vaškelytė ir Elma Valiukevičiūtė, septintokai Žygimantas Narušis, Eligijus Štaraitis ir Justas Bakšys, aštuntokai Simonas Biskys ir Vilda Valiukevičiūtė. Dėl ligos olimpiadoje negalėjo dalyvauti jai taip pat besiruošusi penktokė Smiltė  Šeštakauskaitė.

Džiaugiamės mūsų mokyklos matematikų ryžtu, nes iš 629 (5–8 klasių) respublikos dalyvių mes vieninteliai atstovavome Vilkaviškio rajoną. Nors prizinių vietų nepavyko laimėti, nes uždaviniai, pasak mokinių, buvo tikrai „kieti riešutėliai“, tačiau beveik visi ąžuoliečiai surinko daugiau nei pusę galimų taškų. Net dvi su puse valandos praleidę universiteto auditorijose, mokiniai noriai dalyvavo edukacijoje „Šviesos“, kantriai laukė apdovanojimų ir negailėjo plojimų savo bendraamžiams, laimėjusiems prizines vietas.

Dėkojame matematikos mokytojai Zitai Šestilienei, padrąsinusiai ir ruošusiai mokinius dalyvauti tokio masto olimpiadoje. Mūsų matematikai įgavo naujos patirties, patobulino asmenines kompetencijas, o grįždami vieningai nusprendė – dalyvauti ir kitąmet.

Pavaduotoja ugdymui Vilma Anelauskienė