Kalėdinis „Vaikų svajonių“ projektas

Respublikinis projektas „Vaikų svajonės“ gimė 2010 m. Tai tarpininkas tarp Lietuvos savivaldybių, mokyklų, dienos centrų socialinių darbuotojų ir savanorių, kurie rūpinasi savo bendruomenių šeimose augančiais vaikais, ir geros valios žmonių, kurie nori įgyvendinti šių vaikų svajones.

                      Mūsų progimnazija pirmą kartą prisijungė prie Kalėdinio projekto.  Projekte dalyvavo 13 mūsų progimnazijos mokinių. Pokalbiuose su klasių auklėtojomis, socialine pedagoge vaikai svajojo apie ausines, fotoaparatus, žaislus, mokymo priemones, papuošalus, Lego konstruktorių,  kamuolį, ekskursiją. Visų svajonės buvo įgyvendintos privačių žmonių ar įmonių – UAB Norfos mažmena,  Tele2, Vilkaviškio rajono policijos komisariato dėka. Smagu, kad penki vaikai dovanas gavo asmeniškai, tai jiems suteikė dar daugiau džiaugsmo. Kitas dovanas į progimnaziją atvežė siuntinių pristatymo tarnybų kurjeriai. Jas vaikams įteikė ir džiugias akimirkas nuotraukose užfiksavo progimnazijos socialinę pedagogė Diana Tarnauskienė.

Tikiu, kad suaugusiųjų rodomas nesavanaudiškas dėmesys vaikams, visuomet užaugina gerumo medžius ir vaikai, dalyvaujantys Vaikų svajonėse, kai tik galės, patys dovanos pagalbą jos laukiantiems žmonėms.

Vilkaviškio „Ąžuolo“ progimnazijos mokytoja Irma Kriaučeliūnienė