Edukacinės pamokos – „Aušros“ gimnazijoje

Vasario 24 dieną, 7-os klasės mokiniai, lydimi mokytojos Vilmos Anelauskienės, vyko į Vilkaviškio „Aušros“ gimnaziją. Čia mus šiltai pasitiko lietuvių kalbos ir literatūros mokytoja Rasa Kvirevičienė. Gimnazijoje turėjome dvi įdomias netradicines pamokas.

Pirmosios pamokos metu aplankėme keletą šios mokyklos patalpų: aktų salę, kurioje vyksta įvairūs susirinkimai, renginiai, skaityklą, kurioje galima paruošti namų darbus, pažaisti stalo žaidimus, skaityti knygas. Tai pat gimnazijos darbuotojos mus supažindino su mokyklos muziejumi, informaciniu centru.

Antrąją pamoką vedė IIB klasės mokinė Marta Janavičiūtė, kuri dalyvauja Jaunųjų filologų konkursuose. Ji papasakojo apie lietuvių liaudies tautosakos rinkimą, filologų stovyklas, pasidalino savo patirtimi, kaip tinkamai pasiruošti rengti interviu, kaip bendrauti su pašnekovu, savo atminty išsaugojusiu  įdomių gyvenimo istorijų, dainų, pasakojimų.

Visi septintos klasės mokiniai dėkoja „Aušros“ gimnazijos mokytojai R. Kvirevičienei ir savo lietuvių kalbos ir literatūros mokytojai V. Anelauskienei už galimybę apsilankyti gimnazijoje ir praplėsti savo žinias bei suvokimą apie tautosakos ir tradicijų tęstinumą.

7 klasės mokinės Austėja Jakštytė ir Agnė Vyšniauskaitė