Ketvirtokų naktis mokykloje

Kovo 10 dienos penktadienio vakarą lagaminais ir patalynės ryšuliais nešini 4a klasės mokiniai ir jų tėveliai grįžo į Progimnaziją. Susirinko linksma kompanija, nusiteikusi naktį praleisti mokykloje. Naktis mokykloje – tai klasės savivaldos ir aktyvių mokinių iniciatyva bei visų ketvirtokų išsipildžiusi svajonė.  

Išklausę instruktažą ir susitarę dėl renginio taisyklių, ketvirtokai su drąsiausiais tėveliais sporto salėje žaidė kvadratą. Visi vaikai labai laukė šių varžybų, tiesa, tėvelių žaidė mažiau. Nors ir kaip jie buvo kovingai nusiteikę ir stengėsi nepasiduoti, pirmą kartą triuškinamu rezultatu laimėjo mokiniai. Tačiau vaikai pasielgė draugiškai, kad niekas nenuliūstų, kitus varžybų kėlinius organizavo mišriose komandose.

Po varžybų į mokyklą atkeliavo tėvelių užsakytos karštos picos. Dideliame būryje prie bendro stalo vakarienė buvo labai skani! Kažkas net pasakė, kad atrodome kaip didelė šeima.

Pasistiprinus laukė tikras iššūkis – orientacinės varžybos „Ar pažįstu savo mokyklą?“. Ketvirtokai Progimnazijos pastato viduje vaikščiojo, kopė, naršė, landė, bet visus kelialapyje pateiktus objektus surado ir nufotografavo. Po atkaklių varžytuvių, laisvalaikio valandėlę kiekvienas praleido pagal pomėgius: žaidė tenisą, badmintoną, slėpynes, Minecraft, delnais tapė bendrą drobę.

Nakties „vinis“ – visų mokinių ir mamyčių sutarimu – diskoteka. Turėjome net tikrus didžėjus – tai Godos ir Mėtos broliai. Arnas ir Justas atvyko su savo aparatūra ir suorganizavo naktinėtojams tikrą garso, šviesų bei dūmų šou. Tai buvo fantastiškas vaikystės šėlsmas: šokiai po vieną ir didesnėmis bei mažesnėmis grupelėmis, atsiskleidę šokio, lankstumo, akrobatiniai ir ištvermingumo talentai.  O kas sugalvojo šokius su pižamomis, su pagalvėmis  net neprisimenu!

Po diskotekos, klasės kabinete, kuris tapo bendru miegamuoju kambariu, laukė naktipiečiai, filmas, pokalbiai. Vaikams labai norėjosi prieš miegą panirti į virtualų telefonų pasaulį, bet budinčios mamytės Živilė ir Deimantė buvo labai rūpestingos, todėl šito pasirinkimo nepaliko. Nors ne vienas svajojo sulaukti ryto nesudėjęs akių, tačiau net nepajuto kaip paniro į sapnų karalystę.  

Rytas išaušo ankstyvesnis nei buvo numatyta programoje. Linksmybių kaip nebūta, naktinėtojai šiek tiek sušalę ir nurimę stojo mankštai. Greitai visus išjudino Justės ir Gabijos pratimai, lydimi Marijono Mikutavičiaus dainos „Pasveikinkim vieni kitus“ ritmo. O technologijų kabinete jau triūsė mamytės su pagalbininkais Dovydu bei Gabriele. Tradicinis lietuviškų pusryčių patiekalas – blynai, šįryt buvo tikrai kitokie ir daug skanesni.

Po pusryčių vyko balsavimas dėl nominacijų. Kiekvienas buvo įvertintas ir apdovanotas už tai, kad buvo Ištvermingiausias, Sportiškiausias, Tvarkingiausias, Draugiškiausias naktinėtojas arba Nakties Linksmintojas, Talentas, Šokėjas, Šefas, Sargas ir kt.

Po refleksijoje išsakytų minčių, tikrai žinome, kad Nakties mokykloje renginys taps tradiciniu ir vyks ne kartą,  tik, deja, reikės palaukti kitų metų.

4a klasės mokytoja Irma Kriaučeliūnienė