PASKAITA „CUKRAUS PETARDOS“

Balandžio 27 d. progimnazijoje svečiavosi vaikų ir paauglių sveikatos ugdymo specialistas Artiomas Šabajevas. Jis 6, 7 ir 8 klasių mokiniams vedė paskaitas sveikos gyvensenos tema.

 Lektoriaus paskaitos mokinius labai susidomino, jie įsitraukė į žinias patikrinantį žaidimą „Kahoot!“ platformoje, atsakinėjo į klausimus, buvo apdovanoti sveikuoliškais saldžiais prizais.

Mokiniai išsiaiškino, koks yra tariamas ir tikrasis supratimas apie sveiką maistą, reikiamą jo kiekį, kas lemia jo kokybę, įgijo žinių apie cukraus poveikį sveikatai: kaip cukrus pasisavinamas, kokie yra leistini cukraus kiekiai, nežalojantys sveikatos. Kai kuriems buvo keista išgirsti, kad sulčių iš parduotuvių pirkti neverta, nes jose naudingų medžiagų beveik nėra.

Pilnavertė mityba, aktyvi fizinė veikla, ramus ir savalaikis miegas – tai būtinos sąlygos, kad jaustumėmės energingi, turėtume gerą atmintį ir koncentraciją. Mokiniai sužinojo įdomių faktų apie sveikus ir nesveikus riebalus, lėtai ir greitai įsisavinamus angliavandenius, apie tai, kaip keičiasi mūsų kraujo fizinės savybės dėl besaikio cukraus vartojimo ir kt.

Dėkojame Vilkaviškio rajono visuomenės sveikatos biurui, suteikusiam galimybę išgirsti A. Šabajevo paskaitą.

Socialinė pedagogė Diana Tarnauskienė