Atrask save mokykloje naktį

Naktį iš balandžio 28-osios į 29-ąją mokyklos bendruomenė susibūrė į mokinių savivaldos organizuotą renginį ,,Atrask save mokykloje naktį‘‘, kurio tikslas – ugdyti bendruomeniškumo jausmą, skatinti mokinių pagarbų bendravimą ir bendradarbiavimą, suteikti pozityvias emocijas ir mokyti turiningai leisti laisvalaikį. Renginyje dalyvavo daugiau nei 50 (5–8 klasių) moksleivių.

Vakarą pradėjo „Ąžuolo“ progimnazijos mokinių savivaldos kuratorė Ina Bikauskienė, kuri pristatė programą, taisykles, mokyklos svečius. Mokiniai buvo suskirstyti į dvi grupes: penktokai ir šeštokai  susipažino su LMS Vilkaviškio mokinių savivaldų centro veikla – MSIC ir pristatė LMS organizaciją: jos funkcijas, veiklas. Tuo pačiu metu 7–8 klasių mokiniai susipažino su Atviro jaunimo centro vadove Rasa Venclove. Susitikime buvo kalbama apie žmonių įvairovę bei toleranciją. Vėliau vyko orientacinis žaidimas, kurio metu kiekviena  klasė turėjo atlikti kitų klasių pasiūlytas užduotis (5 kl. paruošė muzikines kėdes, 6 kl.  klausimyną, 7 kl. vaidybos užduotį ir 8 kl. šokio užduotį). Po šių veiklų paaiškėjo, kuri klasė yra šauniausia – ja tapo aštuntokai.

Po visų užsiėmimų laukė linksmoji dalis – diskoteka, o vėliau – filmų žiūrėjimas ir jų aptarimas klasėse. Kitą dieną 7 kl. mokinės Agnė Vyšniauskaitė ir Austėja Jakštytė kvietė visus mokinius praleisti rytą sporto salėje mankštinantis.

Mokiniai ne tik dalyvavo veiklose, bet ir bendravo tarpusavyje. Jie galėjo artimiau susipažinti su kitais mokiniais, sustiprinti draugystę ir bendruomeniškumo jausmą.

Renginys ,,Atrask save mokykloje naktį‘‘ dar kartą įrodė, kad progimnazijos  bendruomenė aktyvi, kūrybiška ir sutelkta.  

Nuoširdžiai dėkojame už pagalbą klasių vadovėms, mokytojams, tėveliams!

Mokinių savivaldos pirmininkė Loneda Mockevičiūtė