Europos kalbų savaitė 2017

Rugsėjo 26-osios dienos rytą mokinius ir mokytojus pasitiko Mokinių taryba, visomis Europos kalbomis lipindama užrašą „Pasikalbėkime“ bei pranešdama, kad šiandien progimnazijoje švenčiama Europos kalbų diena.

Jau tapo tradicija kiekvienais metais paminėti šią dieną, tik šiemet ją minėjome visą savaitę. Minėjimo tikslas – atkreipti mokinių dėmesį į kalbų mokymosi svarbą, kelti kalbų mokymosi motyvaciją, ugdyti pagarbą gimtajai kalbai bei visoms Europoje vartojamoms kalboms.

PUG–4 klasės mokiniai kartu su savo klasių vadovėmis bei Mokinių tarybos nariais spalvotomis kreidelėmis puošė taką į mokyklą, piešdami Europos kalbų šalių vėliavas.           Lietuvių kalbos pamokose 5–8 klasių mokiniai sužinojo, kur prasideda gimtosios kalbos šaknys, mokėsi skaityti senuosius raštus, susipažino su mūsų kaimynų – Baltijos jūros regiono šalių – kalbomis. Pamokų metu buvo akcentuojamas lietuvių kalbos grožis, vaizdingumas, taisyklingos vartosenos svarba.  Muzikos pamokose mokiniai dainavo įvairiomis užsienio kalbomis.

Anglų kalbos pamokose 4–8 klasių mokinių komandos dalyvavo viktorinoje apie Europos šalis, jų kultūrą, kalbas. Komandų nariai turėjo pasukti galvas, kad atsakytų į pateiktus klausimus ir atliktų užduotis. Viktorina buvo įdomi ir naudinga, nes dalyviai pagilino žinias, tobulino bendradarbiavimo įgūdžius.

2–3 klasių pradinukai mokėsi pasisveikinti įvairiomis Europos kalbomis, piešė delniukus, juose užrašydami įvairius pasisveikinimus angliškai, dainavo angliškas daineles. Penktadienį, ilgųjų pertraukų metu, žiūrėjo animacinius filmus anglų kalba.

Europos kalbų savaitę užbaigėme užduotimi-refleksija: „Parašyk savo vardą Europos žemėlapyje, tose šalyse, kurias esi aplankęs“.

Minėdami šią savaitę išmokome didžiuotis savo unikalia gimtąja kalba ir dar kartą visi įsitikinome, kad užsienio kalbų žinios – didžiulis turtas, atveriantis duris į begalinę gyvenimo kelionę.

Anglų kalbos mokytoja I. Bikauskienė ir

lietuvių kalbos mokytoja R. Bondzinskienė