Projektas: atostogos su menu

Po ilgo laiko tarpo „Ąžuolo“ progimnazijos mokiniai turėjo galimybę susitikti su draugais ir prasmingai praleisti laiką mokykloje.

Meno ir edukacijos centras, įgyvendindamas projektą „Atostogos su menu“, kurio partneriai yra ir Vilkaviškio „Ąžuolo“ progimnazija, mokykloje surengė dvi kūrybines dienos stovyklas.

Į kūrybines veiklas birželio 11 dieną buvo įtraukti 5-8 klasių mokiniai. Užsiėmimą tema „Baimės ir būtybės“ vedė rašytoja ir knygų dailininkė Kotryna Zylė. Mokiniai kalbėjo apie mitologiją/tradicijas ir diskutavo apie baimes. Piešė baimes pagal mistinio romano paaugliams „Sukeistas“ estetiką bei kūrė trimates kaukes. Vyko improvizuotas būtybių pasirodymas.

Birželio 12 dieną veiklose dalyvavo pradinių klasių mokiniai. Jiems užsiėmimą tema „Pats kuriu Lietuvos istoriją“ vedė Stalo teatro režisierė ir aktorė Saulė Degutytė. Mokiniai dalyvavo nuotaikingame su video demonstracijomis pokalbyje apie Lietuvos istoriją,  piešė istorinius personažus pasirinkta tema (Barbora Radvilaitė, Žalgirio mūšis, Karalius Mindaugas ir pan.), rengė pasirodymą.

Stovyklautojai puikiai praleido laiką ir patobulino iniciatyvumo, kūrybingumo,  komunikavimo ir socialinę  kompetencijas.