Ūkininkas – šiuolaikiška profesija

Spalio13 dieną 17-a penktos klasės mokinių vyko į Audriaus Mesecko ūkį, esantį Stirniškių kaime, apžiūrėti auginamų danielių, šilauogių, braškių ir aviečių laukų. Juos pasitikęs ūkininkas pirmiausiai parodė šilauogių laukus, papasakojo apie jų priežiūrą, derliaus nuėmimą, realizaciją ir gaunamą pelną, vėliau buvo apžiūrėti braškių bei aviečių laukai.

Ūkininkas augina ir danielius – tai ir hobi, ir pelnas, ir mėsa. Aišku, danieliai labiausiai mokinius ir domino. Danieliai baikštūs, todėl tik pašėrę juos, galėjome iš arčiau pasigrožėti. Ne tuščiomis atvykome ir mes: turėjome obuolių ir kaštonų, kuriuos žvėreliai labai mėgsta.

Pasivaišinę rudeninėmis ūkininko laukų avietėmis, išklausę verslumo pamokėlę apie Kaimo plėtros projektus, jų parengimą ir naudą, gavę atsakymus į iškilusius klausimus, aplankėme Aušrinės Tumelytės auginamus elnius. Jie drąsūs ir duodamus obuolius bei kaštonus ėdė tiesiog iš rankų.

Vaikų akys spindėjo ir net vėsus oras nesugadino nuotaikos. Linksmi ir pilni įspūdžių grįžome į mokyklą. Nors dar tik penktokai, bet gal kam nors ši išvyka padės sunkiame apsisprendimo kelyje – kuo būti?

Ugdymo karjerai koordinatorė Lyma Pauliukaitienė