Linksmai ir sočiai užsigavėjome

Progimnazijoje, išlydint paskutinę žiemos dieną ir pasitinkant pavasarį, šurmulio ir linksmybių netrūko. Prasidėjus pamokoms koridoriuose pasklido kepamų blynų kvapas, nes „Morės blyninėje“ kepėjos darbavosi nuo pat ankstyvo ryto. Netikėtai buvo gauta žinia, kad mokykloje pasklido Užgavinino virusas, todėl skubiai iškviesta gydytoja su padėjėjų brigada skubėjo į klases, dalindama vaistus nuo užkrato ir kviesdama sveikatą sustiprinti blyninėje. O kad ir kūnas sveikas būtų, ilgųjų pertraukų metu šokio ir muzikos mokytojos kvietė polkutes patrypti, kojas ir rankas pamiklinti.

Kol visi smagiai linksminosi, lauke neramiai dairėsi Morė: juk saulutė jau švystelėjo, oras šiluma dvelkia – išvys ją su įkyrėjusia žiema iš kiemo… Netrukus čigonės, žydukai, kipšiukai ir kiti persirengėliai apsupo Morę ir, užgrojus muzikantui, stebėjo Lašininio ir Kanapinio šokio kovą. Džiaugėsi vaikai, kad šiemet vėl nugalėjo Kanapinis, o užsiliepsnojus Morei, dar ilgai šoko rateliu ir kvietė pavasarį.

Nuoširdžiai dėkojame mokinių tarybai, jų vadovei I. Bikauskienei, mokytojai L. Augustaitienei, muzikantui L. Penkaičiui, geranoriškiems ir kūrybingiems tėveliams: Ž. ir S. Labašauskams, I. Striokienei, A. Briaukienei, E. Rudzevičienei, A. Janavičienei, U. Kazlauskienei visiems dalyviams už sukurtą Užgavėnių šventę.

Pavaduotoja ugdymui V. Anelauskienė