Kaziuko mugė

Kovo 3 dieną antro aukšto koridorių užliejo šurmuliuojanti Kaziuko mugė. Mūsų mokykloje ji vyksta kiekvieną pavasarį. Šis renginys, kurį organizuoja pradinių klasių mokytojos, jau tapo tradiciniu.

Šiemet dalyvauti renginyje buvo paraginti ir 5–8 klasių mokiniai. Sulaukėme svečių iš Vilkaviškio socialinio pagalbos centro, Pūstapėdžių kaimo bendruomenės. Dalyviai ir lankytojai galėjo paragauti ir nusipirkti keptos duonelės, gaivių sulčių, burnoje tirpstančių pyragėlių, traškių vaflių, spragėsių, keptų sūrių, tinginio, obuolių pyrago, įvairių sausainių, kuriuos kepė mamos ir net patys vaikai. Mugėje buvo mokinių pintų apyrankių, atvirukų, iš molio pagamintų vazelių, margučių, pintų padėkliukų, krepšelių. Prekiautojams tikrai pavyko užsidirbti ne vieną eurą.

Esame dėkingi mokinių tėveliams, geranoriškai padėjusiems savo vaikams pasiruošti šventei. Mugėje nusiminusių ir liūdnų nebuvo, nes visus lydėjo liaudiška smagi muzika ir šypsenos. Iš Kaziuko mugės grįžome namo su gera pavasarine nuotaika ir gausiais pirkiniais.

Pradinių klasių mokytoja Marija Žemaitienė