Edukacinė pamoka profesinio rengimo centre

2017 m. kovo 29 d. Marijampolės profesinio rengimo centro Vilkaviškio skyriuje lankėsi mūsų progimnazijos 7–8 klasės mokinės, Kybartų „Rasos“ specialiosios mokyklos 4, 6–10 klasių mokinės, lydimos vokiečių kalbos mokytojos Neringa Krocienės ir pradinių klasių mokytojos Aušros Zelenauskienės. Kulinarijos laboratorijoje vyko edukacinė pamoka „Velykiniai zuikučiai„ (Osterhasen), kurią vedė vyr. profesijos mokytoja Lina Urbšienė bei vokiečių kalbos mokytoja N. Krocienė. Mums talkino virėjo specialybės Vg15V grupės mokiniai.

Prieš pamokėlę mokytoja L. Urbšienė papasakojo mokiniams apie virėjo ir konditerio profesiją, kuri labai reikalinga, įdomi ir patraukli. Vaikai sužinojo mielinės ir meduolinės tešlos gamybos technologiją. Mokytoja parodė ir supažindino su pagrindinėmis žaliavomis, kurios sudaro šių tešlų sudėtį. Mokiniai uostė, kaip kvepia cinamonas, gvazdikėliai, kardamonas ir pipirai. Vokiečių kalbos mokytoja supažindino vokiškai su Vokietijos velykinėmis tradicijomis, palygino su Lietuvoje švenčiamomis Velykomis.

Mokiniai noriai įsijungė į velykinių zuikučių formavimą, nekantravo, kol tešla iškils ir bus galima dėti kepti į orkaitę. Kol kepė mielinės tešlos skanėstai, mokiniai glajumi puošė jau iškeptus iš meduolinės tešlos sausainius, demonstravo savo meninius sugebėjimus.

Mokiniai sakė, kad jiems ši edukacinė pamoka buvo įdomi ir padėkojo Vg15V grupės mokiniams, kurie mielai rodė, kaip suformuoti zuikučius ir dekoruoti juos glajumi. Po edukacinės pamokėlės mokytojos pakvietė visus prie stalo gerti arbatos ir vaišintis pačių keptais sausainiais. Pasivaišinę ir pilni gerų įspūdžių „mažieji konditeriai“ išvažiavo į savo mokyklas.

Vokiečių kalbos mokytoja Neringa Krocienė