Atvirų durų diena Marijampolės profesinio rengimo centre

Diena, kai mūsų mokyklos aštuntokai užvers progimnazijos duris, jau ne už kalnų. Dauguma moksleivių dar nežino, kur pasukti: tęsti mokslus gimnazijoje, profesinio rengimo centre ar pasirinkti kitą ugdymo įstaigą. Tad apsispręsti mokiniams padeda ir įvairių ugdymo įstaigų organizuojamos atvirų durų dienos. Dalis mūsų mokyklos aštuntokų dalyvavo Marijampolės profesinio rengimo centro organizuotoje atvirų durų dienoje.

Marijampolės profesinio rengimo centro Vilkaviškio skyriuje mokiniams buvo pristatyta šios ugdymo įstaigos darbo specifika, įsidarbinimo galimybės, baigus šią mokyklą. Aštuntokai  apžiūrėjo profesinio rengimo centro ugdytinių rankomis padarytų darbų iš medžio bei metalo parodą. Marijampolės profesinio rengimo centre vyko Technikos priežiūros verslo darbuotojo mokymo programos pristatymas. Mokiniai buvo supažindinti, ko ir kaip mokomi šios specialybės moksleiviai, turėjo galimybę pamatyti naujausią techniką, naudojamą žemės ūkyje, melioracijoje bei kitose srityse, stebėti, kaip dirba įvairūs agregatai, kokiu tikslu jie naudojami. Drąsesnieji turėjo galimybę ir patys atsisėsti prie vieno naujausių traktorių vairo ir pavairuoti jį.

Tad diena Marijampolės profesinio rengimo centre mokiniams buvo naudinga, tikėtina, kad padėjo jiems apsispręsti dėl ugdymosi tęstinumo baigus progimnaziją.