Parodos „Atskleisk save“ šventinis uždarymas

Balandžio 24 – gegužės 3 dienomis progimnazijoje vyko 2-oji rajoninė SUP turinčių mokinių kūrybinių darbų paroda „Atskleisk save“. Visą savaitę mokyklos bendruomenė galėjo pasigrožėti mokinių piešiniais, medžio dirbiniais, įvairiais rakdarbiais Džiugu, kad ir šiemet sulaukėme gausaus būrio dalyvių iš 6 rajono mokyklų. Dėkojame Keturvalakių mokyklos-daugiafunkcio centro, Alvito, Vilkaviškio Salomėjos Nėries pagrindinių mokyklų, Gražiškių gimnazijos, Kybartų „Rasos“ specialiosios mokyklos, ,,Ąžuolo“ progimnazijos mokiniams ir juos ruošusiems mokytojams.

Gegužės 3 d. 11.00 val. vyko šventinis parodos uždarymo renginys, kurį kanklių muzika pradėjo 5 klasės mokinė Paulina Blažauskaitė. Sveikinimo žodį susirinkusiems tarė progimnazijos pavaduotoja ugdymui V. Anelauskienė, Vilkaviškio ŠPT socialinė pedagogė S. Lietuvninkienė. Vėliau dalyviai buvo pakviesti į kūrybines dirbtuves, kuriose jų laukė progimnazijos mokytojai L. Augustaitienė, A. Urbonienė ir R. Danilevičius. Po valandėlės kruopštaus ir įdomaus darbo mokiniai grįžo su naujais darbeliais rankose, džiaugdamiesi, kad jiems pavyko įgyvendinti mokytojų pasiūlytas kūrybines užduotis, atskleisti savo vaizduotę. Mokiniai įgijo bendradarbiavimo įgūdžių, plėtojo pažinimo kompetencijas.

Renginio pabaigoje visi parodos dalyviai ir jų mokytojai, organizatoriai buvo apdovanoti progimnazijos direktoriaus padėkos raštais, dovanėlėmis, pavaišinti ledais. Tikimės, kad šis mūsų renginys taps tradiciniu ir kiekvienais metais sukvies gražų būrį kuriančių mokinių.

Specialioji pedagogė Ilona Šmitienė