Technologijų dalyko integracija su biologija ir anglų kalba. INTEGRUOTŲ VEIKLŲ SAVAITĖ

Gegužės 15 dieną vyko integruota technologijų ir biologijos pamoka 7 klasės mokiniams, tema – „Gerosios ir blogosios bakterijos“. Integruotą pamoką vedė mokytojos Alma Urbonienė ir Aira Lažauninkienė. Pamokos metu mokiniai prisiminė gerųjų ir blogųjų bakterijų savybes, kaip apsaugomi maisto produktai nuo gedimo, t.y. kokie yra konservavimo būdai. Pirmąją praktinę užduotį mokiniai atliko porose, o antroji užduotis – individualiai – reikėjo degustuoti įvairius maisto produktus nustatyti kokiu būdų daržovės ir vaisiai yra apsaugoti nuo gedimo.

Mokiniai refleksijoje įvardijo, kad pamoka buvo įdomi, sužinojo daugiau apie bakterijas, pamoka patiko, nes buvo išskirtinė – reikėjo ragauti produktus ir nustatyti konservavimo būdą.

Gegužės 17 dieną 6 klasės mokiniams vyko integruota technologijų ir anglų kalbos pamoka „Sveika mityba anglų virtuvėje“. Pamoką vedė mokytojos Alma Urbonienė, Ina Bikauskienė ir Ina Akuckienė. Pamokoje mokiniai dirbo grupėmis, vyko gamybinis procesas – mokiniai turėjo pagaminti picą ir pieno kokteilį. Ruošdami patiekalus mokiniai bendravo angliškai, bei įvardino produktų pavadinimus ir veiksmažodžius, susijusius su gamybos procesu.

Mokiniai, apibendrindami pamoką,  įvardino, kad pamoka buvo įdomi, o išskirtinė tuo, kad galėjome tobulinti savo anglų kalbos įgūdžius. Patiko, kad veikla vyko drauge, mokiniai galėjo tarpusavyje bendradarbiauti, bendrauti.

Alma Urbonienė, technologijų mokytoja