Visuminio pasaulio suvokimo ugdymas ketvirtoje klasėje. INTEGRUOTŲ VEIKLŲ SAVAITĖ

Ketvirtokams pasaulio pažinimo, muzikos ir informacijos paieškos internete būrelio pamokos „Kas sudaro Saulės šeimą“ vyko informacinių technologijų kabinete. Pamokos metu mokiniai grupėse Google paieškos sistemoje surado tekstinės, muzikinės, vaizdinės informacijos apie Saulės sistemos planetas. Pamokos pabaigoje kiekvienos grupės mokiniai pristatė savo darbus, žiūrėjo informacinį filmą apie Saulės sistemą, deklamavo eilėraščius ir dainavo dainas apie Saulę.

Integruotoje lietuvių ir anglų kalbų pamokoje mokiniai įtvirtino žinias apie planetas ir žvaigždes, mokydamiesi jų pavadinimus anglų kalba. Etikos ir tikybos pamokoje „Bendruomenė. Klasės bendruomenės susitarimai“ mokiniai, žaisdami žaidimą „Bingo“, mokėsi bendrauti ir bendradarbiauti. Pokalbio-diskusijos metu kūrė klasės bendruomenės taisykles ir jas eksponavo kabinete. Pamoką pabaigė žiūrėdami animacinį filmą „Katino Leopoldo nuotykiai“.

Integruota dailės ir kūrybinio ugdymo būrelio pamoka „Atbudusios gamtos peizažas“ buvo organizuota klasėje lauke. Jos metu mokiniai stebėjo gamtą ir piešė gamtinį peizažą. Atliktais darbais galima pasigrožėti lauko klasės stende.

Šias veikas organizavo mokytojos M. Žemaitienė, D. Skinkienė, L. Augustaitienė, I. Bikauskienė, I. Akuckienė.

Mokytojos Marija Žemaitienė ir Dalia Skinkienė