„Ąžuolo“ šventė progimnazijoje

Gegužės 30 diena „Ąžuolo“ progimnazijos bendruomenė tradiciškai susirinko į bendruomenę vienijančią „Ąžuolo“ šventę.

Tautiniais rūbais pasipuošę šventės dalyviai rinkosi neseniai bendruomenės iniciatyva įrengtoje lauko klasėje.

Renginio vedėjai ir direktoriaus pavaduotoja ugdymui Vilma Anelauskienė skaitė eiles apie „Ąžuolą“, raginančias atgimti ir atgyti, puoselėti mūsų protėvių tradicijas.  Progimnazijos direktoriaus Arūno Sernecko šventinį sveikinimą palydėjo dainininkės Andrėjos Kazlauskaitės daina. Skambių eilėraščių ir kalbų pynę paįvairino jaunųjų mokyklos muzikantų ir dainorėlių, etnokultūros būrelio „Ąžuoliukai“, priešmokyklinio ugdymo grupės auklėtinių,  mokytojų ir mamų  atliekamos melodijos.

Šventės intriga – tai šešios aktyviausiems mokyklos bendruomenės nariams įteiktos „Sėkmės gilių“ nominacijos ir padėkos raštai progimnazijos darbuotojams, mokinių tėvams už iniciatyvumą ir nuolatinę pagalbą. Netradicinį sveikinimą, šokį, mokyklą paliekantiems aštuntokams dovanojo Čyčkų bendruomenės jaunimo šokių kolektyvas „Šėlsmas“, vadovaujamas Gretos Meseckaitės.

Renginį pratęsė ir į linksmą šokių ratelį susirinkusius subūrė Virbalio kultūros namų tradicinė kaimo kapela „Pliumpa“, vadovaujama Alfonso Juškevičiaus. Gražūs prisiminimai kitą pavasarį visus „Ąžuolo“ progimnazijos bendruomenės narius ir vėl sukvies į šventę.

Gitana Pumerytė Vosylienė